• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Na detských okuliaroch ušetríte s Unionom až 70 eur!

Na detských okuliaroch ušetríte s Unionom až 70 eur!

Potrebuje vaše dieťa okuliare? Ak áno, asi dobre viete, že deťom treba túto zdravotnícku pomôcku meniť pomerne často.

29.9.2021 (Webnoviny.sk) - Čím skôr zistíte u vášho dieťaťa očnú vadu, tým vyššia je šanca, že dieťa v dospelosti nebude musieť okuliare nosiť vôbec. Možné to je predovšetkým u detí, ktoré majú menšie plusové dioptrie a rovnako aj u detí, ktoré škúlia a sú tupozraké, je však nevyhnutné, aby dodržiavali liečebný režim a aj tu platí, že u každého dieťaťa je to individuálne.

U starších detí je pomerne jednoduché zistiť, že niečo nie je v poriadku. Dieťa buď vie pomenovať, že zle vidí, alebo si všimnete príznaky ako problémy pri písaní a čítaní, časté bolesti hlavy, žmúrenie. Deti v predškolskom veku si dávajú predmety bližšie k tvári, alebo sedia bližšie pri televízore, zakopávajú alebo škúlia. "U najmenších detí, t.j. do troch rokov, môže ísť aj o vrodené chyby, ktoré sa diagnostikujú buď v pôrodnici, alebo v prvých mesiacoch života, keď si rodičia všimnú, že dieťa nereaguje na podnety, nesleduje hračku, reaguje hlavne na hlas alebo dotyk a bojí sa samo v neznámom prostredí”, vysvetľuje očná lekárka z kliniky Vidissimo Petra Senešiová.

Ako prebieha očné vyšetrenie u detí?

Deti, ktoré vedia čítať a písať podstúpia v zásade veľmi podobné vyšetrenie ako dospelí. Pokiaľ dieťa ešte nevie čítať, čaká ho vyšetrenie prístrojmi, následne číta obrázky a pomocou skúšobných skiel sa oční lekári snažia vykorigovať zrakovú chybu. "U detí je dôležité podať kvapky na rozšírenie zreničiek, ktoré oslabia zaostrovanie, pretože malé deti vedia zaostriť aj 5 až 6 dioptrií a meranie so zúženou zrenicou je tak nepresné”, dodáva P. Senešiová.

Rámy vyberajte odľahčené a nárazu vzdorné

Dioptrické sklá do okuliarov vám v optike vyrobia presne podľa predpísaného receptu. Vy ešte musíte vybrať ten správny rám. Je vaše dieťa veľmi živé a hrozí väčšie riziko poškodenia rámu? Pýtajte si rámy z acetátu, ocele alebo kovu s ohybnými stránicami. U najmenších detí predávajú optiky rámy aj s gumičkami, aby nepadali z tváre. Takisto vyberajte odľahčené rámy, aby dobre sedeli a netlačili.

Keďže deti svoje okuliare často zničia alebo stratia, nejde o lacný špás. "Union zdravotná poisťovňa pre svojich poistencov do 18 rokov ponúka príspevok na detské okuliare – od nového roka vo výške až 70 eur," upozorňuje hovorkyňa Beáta Dupaľová Ksenzsighová.  Stačí ak si vytlačíte z internetovej stránky www.union.sk žiadosť o príspevok, dáte ju potvrdiť očnému lekárovi vášho dieťaťa a spolu s dokladom o zaplatení doručíte najneskôr do konca kalendárneho roku do Union zdravotnej poisťovne osobne, poštou alebo elektronicky.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie