• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Muža podozrivého z výbuchy bytovky v Göteborgu vypátrali, jeho mŕtve telo vyplavila voda v prístave

Muža podozrivého z výbuchy bytovky v Göteborgu vypátrali, jeho mŕtve telo vyplavila voda v prístave

Pri výbuchu bytového domu sa zranilo 16 ľudí a viacerí zostávajú vo vážnom stave.

6.10.2021 (Webnoviny.sk) - Muža podozrivého zo septembrového výbuchu v bytovom dome vo švédskom Göteborgu našli v stredu mŕtveho. Miestna polícia informovala, že ho našli vo vode v göteborskom prístave a nepredpokladajú cudzie zavinenie.

Výbuch otriasol bytovým domov v Göteborgu 28. septembra. Následný požiar sa rozšíril do niekoľkých domov a vyvolal evakuáciu stoviek obyvateľov. Šestnásť ľudí utrpelo zranenia, pričom štyria sú vo vážnom stave. Najmenej 140 bytov zostalo poškodených.

Narodiť sa mal v Poľsku

Zmienený muž, ktorý v dome býval, bol podozrivý z pokusu o vraždu, podpaľačstva a všeobecného zničenia. Úrady po ňom pátrali vo Švédsku a vydali na neho aj medzinárodný zatykač.

Prokurátorka Maria Thorell uviedla, že vyšetrovanie pokusu o vraždu a ničenia, ktoré by určilo príčinu explózie a preskúmalo, či sú aj ďalší páchatelia, bude pokračovať. Vyšetrovanie zamerané na zosnulého podozrivého ukončia.

Úrady podozrivého päťdesiatnika nemenovali. Podľa švédskych médií sa narodil v Poľsku.

Obvinený z ďalších zločinov

Švédske rádio citovalo nemenovaného suseda, ktorý uviedol, že podozrivý mal v byte alebo v pivnici veľa chemikálií. Majiteľ bytu sa muža a jeho matku snažil vysťahovať, tvrdia zase noviny Aftonbladet. Viaceré švédske médiá uviedli, že vysťahovanie sa malo stať práve v deň výbuchu.

Aftonbladet poznamenal, že týždeň pred výbuchom polícia obvinila muža z niekoľkých údajných zločinov. Noviny tiež uviedli, že po tom, čo ho pre pandemické obmedzenia nepustili k matke v opatrovateľskom dome, podozrivý obťažoval niekoľkých ľudí vrátane majiteľa budovy.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie