• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Mstí sa Matovič za kritiku plošného testovania? Remišová dostala list, aby sa vysťahovala z úradu vlády

Mstí sa Matovič za kritiku plošného testovania? Remišová dostala list, aby sa vysťahovala z úradu vlády

Remišová v pondelok 18. januára pre uvedený denník skonštatovala, že jej strana už žiadne plošné testovanie v budúcnosti nepodporí.

Rozhodnutie vicepremiérky a ministerky pre regionálny rozvoj Veroniky Remišovej (Za ľudí) nepodporiť pri hlasovaní vo vláde plošné testovanie s veľkou pravdepodobnosťou urýchlilo jej sťahovanie z budovy Úradu vlády SR, ktorá je sídlom premiéra.

Už dva dni potom, čo sa líderka strany Za ľudí ako jediná v hlasovaní postavila proti premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO), ju úrad vlády upozornil, že sa má do konca júna vysťahovať z budovy.

Remišová kritizovala Matoviča

Remišovej ministerstvo má nájomnú zmluvu s úradom vlády len do konca júna tohto roku a upozornenie na jej ukončenie zrejme nie je úradné oznámenie, ktoré prišlo zhodou okolností práve v čase nezhôd medzi lídrami najväčšej a najmenšej vládnej strany. Informuje o tom Denník N.


Remišová v pondelok 18. januára pre uvedený denník skonštatovala, že jej strana už žiadne plošné testovanie v budúcnosti nepodporí. Spomenula tiež, že vláda do debaty o testovaní nezapojila odborníkov.

„Pri takto dôležitom dokumente by som uvítala zapojenie odborníkov aj počas rokovania vlády, aby s nimi mohla diskutovať vláda ako celok. Tento postup som aj navrhovala,” uviedla. Remišová tiež povedala, že Matovič by mal zmeniť komunikáciu a vytvoriť si špeciálny tím.

Hádka na rokovaní koaličnej rady

V ten deň sa konala aj koaličná rada štyroch vládnych strán. Podľa informácií spomínaného denníka na nej pre plošné testovanie vypukol konflikt. Premiér počas nej obviňoval Remišovú a vicepremiéra a predsedu SaS Richarda Sulíka a na rokovaní prepukla hádka.


Hneď v nasledujúci deň v utorok 19. januára dostalo ministerstvo regionálneho rozvoja list od vedúceho Úradu vlády SR Júliusa Jakaba. Okrem sumarizácie údajov o prenájme je v ňom upozornenie, aby Remišová do 30. júna odovzdala priestory.


Na zvláštne sťahovanie Remišovej ako prvý upozornil web ereport.sk. „Nebudeme to komentovať. Dlhodobo hľadáme nové priestory, do ktorých chceme presťahovať ministerstvo,“ odpísal tlačový odbor Remišovej.

Reakciu úradu vlády a ministerky Remišovej

List, ktorý žiada Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) o vysťahovanie z budovy Úradu vlády SR (ÚV SR), bol napísaný v utorok 12. januára. Uviedol to tlačový a informačný odbor ÚV SR s tým, že list bol odoslaný po podpise vedúceho ÚV SR.


Zároveň reagujú na text spomínaného, ktorý poukázal, že ÚV SR vicepremiérku a ministerku pre regionálny rozvoj Veroniku Remišovú (Za ľudí) na nájomnú zmluvu upozornil v stredu 20. januára, teda dva dni potom, čo sa v hlasovaní o plošnom testovaní postavila proti predsedovi vlády Igorovi Matovičovi (OĽaNO). ÚV SR odmieta súvis medzi týmito udalosťami.


Tlačový odbor podotkol, že bol nápomocný pri hľadaní nových priestorov, kde by mohla Remišová sceliť svoje ministerstvo. Dodal, že v budove ÚV SR zostali posledné prenajaté kancelárske priestory, v ktorých je aktuálne osem zamestnancov MIRRI. Zmluva však na tieto priestory vyprší 22. júna 2021. „Úrad vlády SR štandardne v rámci dobrých vzťahov upozornil predstaviteľov MIRRI na vypršanie nájomnej zmluvy pol roka pred termínom. List bol napísaný 12.1.2021, následne po podpise vedúceho Úradu vlády SR bol odoslaný na MIRRI,“ vysvetlil.

Ministerka Remišová na utorňajšej tlačovej konferencii označila tento postup za bežný úradnícky. „Žiadnu senzáciu by som teda za tým nehľadala. Ministerstvo pokračuje v hľadaní jednej budovy, kde budú všetky útvary rezortu pokope,” ozrejmila vicepremiérka. Vzťahy s premiérom Matovičom označila za normálne. „My sa v strane Za ľudí a v koalícii nevenujeme škriepkam, keďže tie Slovensku nič neprinášajú,” dodala Remišová.


Bývalý podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini (Hlas-SD) získal do prenájmu kancelárske priestory na ÚV SR 22. júna 2016 na obdobie päť rokov. Ako podpredseda vlády bez ministerstva priestory Úradu vlády SR využíval. Tlačový odbor priblížil, že pri vzniku MIRRI sa dokončil presun niektorých častí ÚV SR pod neho. Išlo napríklad o operačný program Technická pomoc s viac ako 80 zamestnancami a celou budovou.

Hlas-SD pobúrili výroky Matoviča a Naďa o Rašiho vile v Chorvátsku, bude ich riešiť právnou cestou

Konflikt s Matovičom zrejme urýchlil Remišovej sťahovanie z úradu vlády. Mstí sa jej premiér za kritiku plošného testovania?

Predčasné voľby nebudú, prognózujú analytici. Zmenám však môže čeliť Matovičov kabinet aj koalícia

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie