• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

MS v hokeji 2021: Slovensko vyhralo dôležitý zápas proti Dánsku, Hudáček neinkasoval (video+foto)

MS v hokeji 2021: Slovensko vyhralo dôležitý zápas proti Dánsku, Hudáček neinkasoval (video+foto)

Slovensko – Dánsko 2:0

Slovenskí hokejisti hrajú v sobotu od 19.15 SELČ proti Dánom svoj piaty zápas na svetovom šampionáte v lotyšskej Rige.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho v prvých troch zápasoch nezaváhali, keď postupne zdolali Bielorusov (5:2), Britov (2:1) a prekvapujúco aj Rusov (3:1), ale vo štvrtok schytali debakel od Švajčiarov (1:8).

Dánsko v prvom súboji prekvapujúco zdolalo Švédsko (4:3), následne tesne podľahlo Švajčiarsku (0:1) a v utorok si do tabuľky pripísalo dva body za triumf 3:2 po predĺžení nad Veľkou Britániou. Gól nestrelili ani Rusku, s ktorým prehrali 0:3, ale v piatok vyhralo nad Bieloruskom 5:2.

MS v hokeji 2021 (Riga – Lotyšsko)

A-skupina


Slovensko – Dánsko 2:0


Olympijské športové centrum


Góly:


47:13 1:0 – P. Cehlárik (M. Hrivík, R. Lantoši)

52:25 2:0 – A. Jánošík (R. Lantoši, M. Hrivík)

Vylúčenia:


11:33 M. Gernát – 2 min. (krosček)

17:00 J. Jensen – 2 min. (hákovanie)

55:27 M. Roman – 2 min. (seknutie)

59:59 M. Grman – 2 min. (seknutie)

strely na bránu: 34:24, vylúčenia: 2:1 na 2 min. presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: A. Ansons (Lot.), L. Heikkinen (Fín.) – H. Sormunen (Fín.), D. Zunde (Lot.)


Zostavy:


Slovensko: J. Hudáček – Gernát, Kňažko, Bučko, Ďaloga, Grman, Jánošík, Gachulinec – Cehlárik, Hrivík, Lantoši – Studenič, Krištof, Faško-Rudáš – Skalický, Roman, Kelemen – Slafkovský, Buc, Liška – M. Sukeľ


Dánsko: Dahm – Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo, O. Lauridsen, Kristensen, Nicholas Jensen, O. Larsen – Nicklas Jensen, Jakobsen, Meyer – Storm, Jesper Jensen, Hardt – From, True, Asperup – Olesen, Madsen, Poulsen


I. tretina

Slovenskí hokejisti boli počas úvodných dvoch tretín strelecky aktívnejší, no nedokázali v nich nájsť recept na dánsku defenzívu na čele s brankárom Sebastianom Dahmom. Už v 2. min nepochodil po chybe Dahma spoza bránkovej čiary Pavol Skalický, ten neskôr preniesol hru na Miloša Kelemena a jeho puk do bránkoviska tečoval Samuel Kňažko tesne vedľa.

V prvej časti neuspeli ani Martin Faško-Rudáš, Marián Studenič, Marek Hrivík či Adam Jánošík, na opačnej strane bol Július Hudáček pozorný pri príležitosti Nicklasa Olesena.

II. tretina

V druhej časti zneškodnil aj dve strely Markusa Lauridsena v 21. a 26. minúte. Dánsky gólman Dahm neinkasoval ani tesne pred druhým klaksónom po strele Róberta Lantošiho spomedzi kruhov.

III. tretina

V úvode tretej tretiny Dáni zatlačili Slovákov, ale gól z toho nebol. Slovenský tím sa napokon dočkal v 48. min, keď Lantoši poslal puk z toho pred bránku, ten sa odrazil od betónu Dahma k Cehlárikovi a ten ho poslal do hornej časti odkrytej súperovej svätyne. Dánsky tím sa potom nasťahoval pred Hudáčkovu bránku a zatlačil Slovákov, v ofenzívnom snažení ich však zastavil výpadok časti osvetlenia.


Nehralo sa niekoľko minút a to slovenský výber nielen vyslobodilo spod tlaku, ale Ramsayho zverenci sa dostali do útočnej tretiny a obranca Jánošík po odrazenej strele Lantošiho prepálil Dahma – 2:0. Dáni potom nevyužili presilovku a v záverečných minútach odvolali brankára Dahma, gól však už nepadol napriek príležitostiam na oboch stranách.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie