• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Mnohé krajiny v predvianočnom čase pritvrdzujú v opatreniach, chcú zabrániť šíreniu variantu omikron

Mnohé krajiny v predvianočnom čase pritvrdzujú v opatreniach, chcú zabrániť šíreniu variantu omikron

V Číne úplne obmedzili pohyb obyvateľstva v 13-miliónovom meste Si-an, kde počas ostatného týždňa zaznamenali približne 200 prípadov variantu omikron.

23.12.2021 (Webnoviny.sk) - Napriek predvianočnému obdobiu mnohé štáty sveta sprísňujú opatrenia na potlačenie šírenia nového variantu koronavírusu omikron.

Viac o téme: Koronavírus

Španielsky premiér Pedro Sánchez na štvrtok zvolal mimoriadne zasadnutie vládneho kabinetu, na ktorom sa očakáva zavedenie povinnosti nosiť rúška i vo vonkajších priestoroch. Variant omikron sa v Španielsku pomerne rýchlo šíri.

V priebehu týždňa stúpol podiel infekcií variantom omikron z päť percent na 47 percent. V rámci nových opatrení by mohli poslať do akcie aj príslušníkov ozbrojených síl, aby na regionálnej úrovni pomohli pri zintenzívnení vakcinačnej kampane.

Pozitívny príklad 

V Belgicku zatiaľ nechcú pristúpiť k úplnému lockdownu ako v susednom Holandsku. Zatvoria však kiná, divadlá a koncertné sály. Zakázané budú interiérové aktivity, športoví fanúšikovia nebudú smieť prísť na štadióny a do krytých hál. Do obchodov budú vpúšťať obmedzený počet ľudí. Bary a reštaurácie nesmú byť otvorené po 23:00.

Rakúsko s plánovaným povinným očkovaním, nedávnym trojtýždňovým lockdownom a cestovnými obmedzeniami predstavuje pozitívny príklad, ako čeliť novej „omikronovej vlne“. Napriek zlepšujúcej sa situácii, keď počet nových prípadov od konca novembra klesol takmer šesťnásobne, v krajine nariadili skoršie zatváranie reštaurácií - už o 22:00.

Ľudia tiež dostali odporúčania, aby sa počas sviatkov stretávali v malých skupinkách. V súvislosti s cestovaním a variantom omikron Rakúsko najnovšie zaradilo Spojené kráľovstvo, Dánsko, Holandsko a Nórsko na zoznam štátov, pri ktorých sa budú na cestujúcich vzťahovať prísnejšie pravidlá pri vstupe do krajiny.

Obmedzený pohyb ľudí v čínskom meste

Spomenuté Spojené kráľovstvo malo v stredu prvý raz v doterajšom priebehu pandémie denný prírastok vyšší ako 100-tisíc. Počet infekcií sa v priebehu ostatného týždňa zvýšil takmer o 60 percent, čo je spôsobené vysoko prenosným variantom omikron.

Britská vláda opätovne zaviedla povinné prekrytie tváre v obchodoch a nariadila ľuďom, aby sa v nočných kluboch a na iných preplnených miestach preukazovali potvrdením o vakcinácii. Premiér Boris Johnson avizoval, že nové opatrenia nezavedie pred Štedrým dňom, ale môže tak učiniť po vianočných sviatkoch.

Na druhej strane, Spojené arabské emiráty sa postupne vracajú k predpandemickému spôsobu života. Uvádzajú, že 99 percent, tých, ktorí mali nárok na vakcínu, už dostalo aspoň jednu dávku.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie