• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Mladík zranený počas protestov nebol len náhodným okoloidúcim, polícia ho našla na videách a fotkách

Mladík zranený počas protestov nebol len náhodným okoloidúcim, polícia ho našla na videách a fotkách

Riaditeľ riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave inicioval kontrolu vo veci zranenia mladíka s cieľom jasného vysvetlenia o spôsobe a dôvodnosti reakcie prítomných policajtov voči „agresívnemu davu“.

18.11.2020 (Webnoviny.sk) - Informácie o tom, že mladík, ktorý počas utorňajších protestov utrpel tržné poranenia hlavy, bol náhodným okoloidúcim, na zhromaždení sa nezúčastňoval a len si chcel urobiť fotografiu, nie sú pravdivé. Policajný zbor (PZ) disponuje fotografiami a videami, ktoré dokazujú, že mladík bol aktívnym účastníkom zhromaždenia.

Ako uviedla polícia na sociálnej sieti, napriek tomu riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave inicioval kontrolu vo veci zranenia mladíka s cieľom jasného vysvetlenia o spôsobe a dôvodnosti reakcie prítomných policajtov voči „agresívnemu davu“.

Zranený bol aj jeden policajt

„Policajný zbor nikdy nie je proaktívny v súvislosti so zásahmi voči účastníkom akéhokoľvek zhromaždenia, pokiaľ nedochádza k narušovaniu verejného poriadku a k ohrozovaniu života, zdravia a majetku. Dôkazom tohto tvrdenia je viacero verejných zhromaždení za posledné roky, ktoré boli nekonfliktné a bez agresívnych prejavov účastníkov,“ zdôraznila polícia s tým, že počas protestov bol zranený jeden policajt.

Agresivita skupín so sebou niesla riziko

Ako ďalej priblížila, Policajný zbor varoval včas, verejne a opakovane účastníkov plánovaného zhromaždenia, že disponujú informáciami o pripravovanej účasti agresívnych skupín a jednotlivcov.


„Existoval reálny predpoklad, že ich útočné sklony voči prítomným policajtom sa budú opakovať. Každý účastník utorňajšieho zhromaždenia si tak musel uvedomiť, že kvôli agresivite skupín a jednotlivcov bude hroziť riziko aj slušným občanom,“ napísala polícia a dodala, že bolo na každého zvážení a zodpovednosti či na zhromaždenie príde.


STANOVISKO K ZRANENÉMU MLADÍKOVI

Utorňajšieho zhromaždenia sa zúčastnil aj 15-ročný mladík, ktorý na mieste utrpel tržné poranenie hlavy. Na sociálnych sieťach sa následne začali objavovať jeho fotografie a videá, ktoré majú dokazovať o “policajnej brutalite”.

Informácie o tom, že mladík bol náhodným okoloidúcim a zhromaždenia sa nezúčastňoval, chcel si urobiť iba selfie, nie sú pravdivé. Policajný zbor disponuje fotografiami a video materiálmi, ktoré dokazujú, že mladík bol aktívnym účastníkom zhromaždenia.

Nielen Policajný zbor včas, verejne a opakovane varoval účastníkov plánovaného zhromaždenia. Keďže polícia disponovala informáciami o pripravovanej účasti agresívnych skupín a jednotlivcov, existoval reálny predpoklad, že ich útočné sklony voči prítomným policajtom sa budú opakovať. Každý účastník utorňajšieho zhromaždenia si tak musel uvedomiť, že kvôli agresivite skupín a jednotlivcov bude hroziť riziko aj slušným občanom. Bolo preto na každého zvážení a zodpovednosti, či na zhromaždenie príde a ak áno, či sa bude zdržiavať pri týchto skupinách alebo bude v bezpečnej vzdialenosti.


Policajný zbor nikdy nie je proaktívny v súvislosti so zásahmi voči účastníkom akéhokoľvek zhromaždenia - pokiaľ nedochádza k narušovaniu verejného poriadku a k ohrozovania života, zdravia a majetku. Dôkazom tohto tvrdenia je viacero verejných zhromaždení za posledné roky, ktoré boli nekonfliktné a bez agresívnych prejavov účastníkov.


V utorok došlo k zraneniu jedného policajta a k útokom zo strany agresívnych skupín, ktoré prišli na miesto zhromaždenia s jediným cieľom - vyvolať nepokoje.

Keďže Policajný zbor si ctí zákony a Trestný poriadok, riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave inicioval kontrolu vo veci zranenia mladíka s cieľom jasného vysvetlenia o spôsobe a dôvodnosti reakcie prítomných policajtov voči agresívnemu davu.




Sloboda bez zodpovednosti je len ilúzia slobody, povedal Matovič pri príležitosti 17. novembra


Policajtovi na proteste v Bratislave v blízkosti tváre explodovala pyrotechnika (video

Pred úradom vlády a Prezidentským palácom sa zhromaždili stovky ľudí, polícia je na mieste

Uplynul ďalší 17. november. Na rozdiel od minulých rokov, ktoré boli poznačené spomienkou na historické udalosti v roku 1989, sa tentoraz rôzne skupiny rozhodli po 31 rokoch znovu búriť.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie