• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Mladí ľudia nemajú záujem o energetické profesie, VSE Holding preto posilní aktivity a spoluprácu so školami

Mladí ľudia nemajú záujem o energetické profesie, VSE Holding preto posilní aktivity a spoluprácu so školami

Skupina VSE Holding sa napriek vojnovému konfliktu a situácii na trhu chce v tomto roku zamerať na digitalizáciu, udržateľnosť a rast.

Nedostatok pracovnej sily pociťujú už aj energetici. Vývoj zamestnanosti v spoločnosti Východoslovenská energetika Holding (VSE Holding) v minulom roku ovplyvnila energetická kríza či vojna na Ukrajine.

Znížený záujem

„Začíname pociťovať znížený záujem mladých ľudí o typicky energetické profesie, čo nás viedlo k posilneniu našich aktivít v spolupráci so školami, ako napríklad duálne vzdelávanie, štipendijné programy a odborné praxe,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa VSE Holdingu Andrea Danihelová.

Výzvou pre východoslovenských energetikov v tomto roku bude udržať kľúčových a talentovaných zamestnancov v oblasti IT a tiež špecifické odborné profesie vo svetle zvyšujúcej sa ceny práce.

Situácia na trhu

„Napriek uvedeným skutočnostiam sme zamestnanosť zachovali. V minulom roku sme evidovali 1 570 zamestnancov, v tomto roku plánujeme podobný počet,“ dodala Danihelová.

Skupina VSE Holding sa napriek vojnovému konfliktu a situácii na trhu chce v tomto roku zamerať na digitalizáciu, udržateľnosť a rast. Cieľom dcérskej spoločnosti Východoslovenská distribučná (VSD) je budovanie moderných, spoľahlivých, udržateľných a dostupných komunikačných kanálov na vybavovanie požiadaviek zákazníkov. Zákazníci by mali všetko vybaviť online.


„Aj naša spoločnosť Východoslovenská energetika sa bude v roku 2023 sústrediť na to, aby pre všetkých svojich zákazníkov pripravila ďalšie nové možnosti riešenia ich požiadaviek a objednávania produktov cez digitálny kanál,“ konštatovala Danihelová.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie