• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Ministerstvo zdravotníctva finalizuje proces oddlžovania nemocníc, podľa Lengvarského je to otázka pár týždňov (video)

Ministerstvo zdravotníctva finalizuje proces oddlžovania nemocníc, podľa Lengvarského je to otázka pár týždňov (video)

Proces oddlžovania nemocníc je vo finálnej fáze, v priebehu dvoch až troch týždňov bude ukončený. Na tlačovom brífingu to oznámil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Na oddlženie vláda vyčlenila v roku 2020 sumu 575 miliónov eur. Nastavený proces bol pomerne komplikovaný a predpokladal súhru viacerých ministerstiev, nemocníc, veriteľov.

„Po mojom nástupe v priebehu roka 2021 boli vykonané všetky kroky v čo najrýchlejšom možnom režime tak, aby sme dnes mohli povedať, že stojíme pred koncom oddlžovania,“ povedal minister.

Dodal, že veci, ktoré mali byť vykonané už o rok skôr, vykonané neboli. V krátkej dobe bude proces oddlžovania podľa ministra ukončený.

Lengvarský požiadal o zvolanie koaličnej rady k návrhu výstavby nemocníc a prezradil, koľko ich má vyrásť

Minister zdravotníctva požiada premiéra o zvolanie koaličnej rady k návrhu výstavby nemocníc. Koaličnej rade predloží návrh riešenia výstavby nemocníc a efektívneho využitia peňazí z plánu obnovy v súlade s programovým vyhlásením vlády.

Na tlačovom brífingu to oznámil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.


Plán obnovy je širšou témou ako len výstavba nemocníc. Rokovania prebiehajú, rozhodnutie zatiaľ prijaté nebolo. „Budem predkladať reálne riešenia, stihnuteľné do roku 2026,“ povedal minister a k výstavbe nemocníc dodal, že niektoré nemocnice budú dokončené úplne, iné budú v štádiu hrubej stavby.


„Hovorím o štyroch až piatich nemocniciach, ktoré dokážeme postaviť, väčšina z nich bude kompletná,“ uviedol Lengvarský. Projekty ani ich lokalizáciu nekonkretizoval.

Lengvarský je zrelý na výmenu, Matovič mu vytkol meškanie výstavby či rekonštrukciu nemocníc

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský je podľa predsedu hnutia OĽaNO Igora Matoviča zrelý na výmenu. Vyčíta mu to, že rezort zdravotníctva mešká s realizáciou plánu obnovy v oblasti výstavby nových nemocníc a rekonštrukcie existujúcich nemocníc.


„Pred dvomi rokmi sme sa dozvedeli, že peniaze pre nás budú a podstatná časť pôjde na zdravotníctvo, pred rokom plán schválený a dodnes nie je z ministerstva zdravotníctva nič realizované,“ upozornil.

V septembri 2020 vláda podľa neho schválila sumu 575 miliónov eur na oddlženie nemocníc. „Ministerstvo zdravotníctva sa na to vykašľalo, viac ako 1,5 roka nerobili nič,“ tvrdí Matovič. Zdravotnícke zariadenia podľa neho dodnes nie sú oddlžené.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie