• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Ministerstvo práce zastavuje SOS dotácie, ľuďom v zložitej situácii pomôže inak

Ministerstvo práce zastavuje SOS dotácie, ľuďom v zložitej situácii pomôže inak

Počet oprávnených žiadateľov vzhľadom na postupné oživovanie ekonomiky klesá a zaznamenávajú zvyšujúci sa počet neoprávnených žiadostí.

6.8.2020 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR zastavuje prijímanie nových žiadostí o SOS dotáciu. Počet oprávnených žiadateľov totiž podľa rezortu vzhľadom na postupné oživovanie ekonomiky klesá a zaznamenávajú zvyšujúci sa počet neoprávnených žiadostí.

Posledná dotácia za august

Stráca sa tak účel, pre ktorý bolo toto opatrenie prvej pomoci vytvorené. Rezort práce tak poslednú dotáciu poskytne za mesiac august. Doteraz ministerstvo poslalo takmer 13 600 žiadateľom necelých 10,2 mil. eur.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Ministerstvo prijíma žiadosti o SOS dotáciu už iba do 7. augusta tohto roka. Všetkým oprávneným žiadateľom, ktorí stále nemajú príjem a nezaslali ministerstvu oznámenie o opätovnom vykonávaní činnosti, z ktorej im plynie nárok na príjem, poskytneme dotáciu aj na mesiac august, ak bude táto situácia u žiadateľa pretrvávať minimálne do 15. augusta vrátane.

Zároveň ešte spracúvajú žiadosti, ktoré boli doručené v predchádzajúcom období.

Dlhodobý nástroj na pomoc ľuďom

Rezort práce však už pripravuje trvalé zavedenie SOS príspevku do legislatívy. "Tento príspevok budeme vyplácať v mimoriadnych situáciách rodinám, ktoré z rôznych dôvodov prepadajú cez sito štátnej sociálnej pomoci. Bude to dlhodobý nástroj na pomoc ľuďom v zložitých životných situáciách," približuje minister práce Milan Krajniak.

Ľudia, ktorí sú naďalej v nepriaznivej situácii, môžu požiadať o pomoc v hmotnej núdzi, jednorazovú dávku od obce alebo o dotáciu na podporu humanitárnej pomoci z ministerstva.

Viac k téme: dotácia, Ekonomické dopady koronavírusu

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 18. marec 2024

horoskopy na dnes pondelok 18 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Silnejúca intuícia bude vhodne podporovaná. Vyriešenie zamotanej situácie, ku ktorej ste nemálo prispeli, je na obzore. Venujte sa tvorivej činnosti, môžete dosiahnuť pekné výsledky.

Býk 21.4. - 21.5.

Nemali by ste dlho otáľať s rozhodnutím. Niekto na to netrpezlivo čaká. Priveľmi nešpekulujte a urobte to, čo cítite. Môžete sa spoľahnúť na intuíciu, že vám správne poradí.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Kto nepracuje, nič nepokazí. Držte sa dnes tohto hesla po celý deň. Pri roztržkách radšej ustúpte. Najlepším spoločníkom bude pre vás nejaká kniha.

Rak 22.6. - 22.7.

To, že dokážete spontánne rozhodovať, je dobre pre vašu prácu. Je výhodné byť rýchlejší ako tí ostatní. Popritom však nestrácajte chladnú hlavu, aby ste nevyrobili nijakú hlúposť.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie