• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Ministerstvo práce dalo počas jedného roka na udržanie zamestnanosti 1,4 miliardy eur

Ministerstvo práce dalo počas jedného roka na udržanie zamestnanosti 1,4 miliardy eur

Ministerstvo práce a sociálnych vecí cez úrady práce podporilo ku koncu marca tohto roka 48 684 podnikov a takmer 108-tisíc SZČO.

16.4.2021 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR vyplatilo počas jedného roka na udržanie zamestnanosti viac ako 1 miliardu 402 miliónov eur a podporilo celkovo 3,8 milióna mesačných príjmov zamestnancov, vrátane samostatne zárobkovo činných osôb (SZČO).

Ako uvádza rezort práce a sociálnych vecí v tlačovej správe, vďaka tejto pomoci si tretina ľudí na Slovensku udržala prácu aj počas pandémie.

Ministerstvo cez úrady práce podporilo ku koncu marca tohto roka 48 684 podnikov a takmer 108-tisíc SZČO. Priemerná výška pomoci na jedno pracovné miesto dosiahla vo februári tohto roka viac ako 650 eur, pričom v marci minulého roka bola na úrovni 223 eur.

Opatrenia pre zamestnávateľov

Najviac finančných prostriedkov vyplatili úrady práce prostredníctvom opatrenia pre zamestnávateľov, ktorí sa rozhodnú žiadať o príspevok na mzdy všetkých zamestnancov v závislosti od poklesu tržieb. Zatiaľ čo v apríli minulého roka mohli získať 180 eur až 540 eur, teraz môžu dostať od 330 eur do 870 eur na jedného zamestnanca.

„Cez toto opatrenie ministerstvo práce doteraz vyplatilo viac ako 677 miliónov eur, čím podporilo 1 964 615 mesačných príjmov zamestnancov," informoval rezort.

Príspevky najviac čerpajú subjekty v priemysle

Príspevky na udržanie zamestnanosti najviac čerpajú subjekty v priemysle. Tvoria takmer tretinu celkovej prerozdelenej sumy. Priemyselná výroba je zároveň odvetvím s najväčším počtom podporených pracovných miest.

Medzi ďalšie najviac podporené odvetvia patrí aj veľkoobchod a maloobchod, ubytovacie a stravovacie služby a stavebníctvo.

Podiel mikropodnikov s menej ako 10 zamestnancami na vyplatenej sume od septembra minulého roka postupne rastie a podľa dostupných údajov za november minulého roka až január sa stabilizoval blízko 45 %. Podľa predbežných čísiel za február tohto roka je podiel mikropodnikov na čerpanej pomoci 57,27 %.

Podiel veľkých podnikov na čerpanej sume sa oproti predchádzajúcim mesiacom znižuje, za február klesol oproti septembru z 24 % na 9,8 %.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 18. marec 2024

horoskopy na dnes pondelok 18 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Silnejúca intuícia bude vhodne podporovaná. Vyriešenie zamotanej situácie, ku ktorej ste nemálo prispeli, je na obzore. Venujte sa tvorivej činnosti, môžete dosiahnuť pekné výsledky.

Býk 21.4. - 21.5.

Nemali by ste dlho otáľať s rozhodnutím. Niekto na to netrpezlivo čaká. Priveľmi nešpekulujte a urobte to, čo cítite. Môžete sa spoľahnúť na intuíciu, že vám správne poradí.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Kto nepracuje, nič nepokazí. Držte sa dnes tohto hesla po celý deň. Pri roztržkách radšej ustúpte. Najlepším spoločníkom bude pre vás nejaká kniha.

Rak 22.6. - 22.7.

To, že dokážete spontánne rozhodovať, je dobre pre vašu prácu. Je výhodné byť rýchlejší ako tí ostatní. Popritom však nestrácajte chladnú hlavu, aby ste nevyrobili nijakú hlúposť.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie