• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Ministerstvo obrany v súvislosti s podozrivými predajmi pozemkov iniciovalo audit štátnej firmy

Ministerstvo obrany v súvislosti s podozrivými predajmi pozemkov iniciovalo audit štátnej firmy

Audit ministerstva súvisí s podozrivými predajmi pozemkov v Tatranskej Lomnici, podľa ktorých štátna spoločnosť predala pozemky o takmer 830-tisíc eur lacnejšie, než určil znalecký posudok.

23.7.2020 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo obrany iniciovalo audit vo svojej akciovej spoločnosti Horezza v súvislosti s podozrivými predajmi pozemkov v Tatranskej Lomnici. Vyhoveli tak žiadosti mimovládnej organizácie Transparency Internation Slovensko (TIS), ktorá na audit upozornila na sociálnej sieti.

TIS ešte v apríli tohto roka upozornila na to, že štátna firma predala Martinovi Halčínovi a Ľubomírovi Bachledovi pozemky v atraktívnej lokalite v priemere za 17,5 eura za meter štvorcový.

„Podľa našich zistení pritom Horezza ponúkala rovnaké pozemky o dva a pol roka skôr známemu tatranskému podnikateľovi Viliamovi Dubielovi a jeho manželke za priemernú cenu 45 eur za meter štvorcový. Teda za cenu určenú znaleckým posudkom,“ pokračovalo TIS.

Štátna spoločnosť tak predala pozemky o takmer 830-tisíc eur lacnejšie, než určila znalecká cena z roku 2017. Ceny nehnuteľností v predmetnej lokalite pritom medzičasom ešte vzrástli.

Organizácia TIS okrem podnetu na ministerstvo obrany iniciovala aj priestupkové konanie, keďže im Horezza odmietla podľa Infozákona sprístupniť detaily ohľadom predaja pozemkov.

Viac k téme: audit, pozemky, štátne pozemky, Transparency International Slovensko (TIS)

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie