• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Ministerstvo kultúry spustilo webstránku na pomoc ľuďom z kultúrneho priemyslu

Ministerstvo kultúry spustilo webstránku na pomoc ľuďom z kultúrneho priemyslu

Záujemcovia nájdu na stránke informácie o pomoci z viacerých zdrojov.

26.2.2021 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo kultúry SR (MK SR) spustilo webstránku na pomoc ľuďom z kultúrneho a kreatívneho priemyslu. Informovala o tom hovorkyňa MK SR Zuzana Viciaňová. Na stránke PomahameKulture.sk nájdu záujemcovia zhromaždené všetky informácie o aktuálnych výzvach, dotáciách, štipendiách či rôznych projektoch.

Na stránke sa nachádzajú nielen informácie o pomoci od MK SR, Fondu na podporu umenia a Audiovizuálneho fondu, ale aj od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, Ministerstva hospodárstva SR či samospráv. MK SR plánuje tieto poskytnuté informácie pravidelne aktualizovať a dopĺňať.

Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO) poukázala, že pandémia najvýraznejšie zasiahla sektor kultúry a kultúrno-kreatívneho priemyslu, keď „zatvorila dvere“ kultúrnych inštitúcií a podujatí. Poznamenala však, že pracujú na ďalších formách pomoci pre jednotlivé segmenty kultúry a kultúrno-kreatívneho priemyslu.

„Náš ‚Korona tím‘ v úzkej spolupráci s predstaviteľkami a predstaviteľmi kultúry a kultúrno-kreatívneho priemyslu tvorí ďalšie formy pomoci, aby boli čo najprístupnejšie a najefektívnejšie pre čo najväčší okruh pracujúcich v tomto sektore,“ priblížila.

Viac k téme: Ekonomické dopady koronavírusu, finančná pomoc

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie