• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Ministerstvo hospodárstva vyplatilo vlani investičné stimuly za milióny eur, dostalo ich 10 spoločností

Ministerstvo hospodárstva vyplatilo vlani investičné stimuly za milióny eur, dostalo ich 10 spoločností

Necelých 2,2 milióna eur z toho smerovalo firme Minebea Slovakia.

5.6.2022 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo hospodárstva SR vyplatilo v minulom roku investičné stimuly v celkovej výške takmer 9,8 mil. eur. Ako sa ďalej uvádza v návrhu záverečného účtu rezortu za rok 2021, dohromady putovali finančné prostriedky desiatim spoločnostiam. Najväčšia časť z tejto sumy pripadla na firmu Minebea Slovakia. Tá získala necelých 2,2 mil. eur.

Za ňou nasleduje Gestamp Nitra s vyše 1,9 mil. eur a Spinea s takmer 1,5 mil. eur. Stimul necelých 1,3 mil. eur smeroval v uplynulom roku pre Porsche Werkzeugbau a po približne 1,1 mil. eur išlo spoločnostiam Muehlbauer Automation a Kamax Fasteners.

Brose Prievidza získala takmer 358 tis. eur a Kamenárstvo Ulický necelých 254 tis. eur. Približne 110 tis. eur putovalo vlani pre Mubea Automotive Slovakia a takmer 36 tis. eur pre Oerlikon Balzers Coating Slovakia.

Ako sa ďalej uvádza v materiáli, investičná pomoc vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný a nehmotný majetok, ktorú prijímateľom investičnej pomoci schválila vláda, sa vypláca ex- post. Ide o pomernú časť dotácie, ktorá sa vypláca na základe skontrolovaných investičných správ. Povinnosť podávať ročné správy o priebehu realizácie investičného zámeru majú prijímatelia investičnej pomoci každoročne do konca apríla za predchádzajúci kalendárny rok.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

iranom otriasli vybuchy americania hovoria o odvetnom utoku izraela

19.4.2024 (SITA.sk) - Izrael udrel na iránske územie. Informuje o tom portál spravodajskej televízie CNN, ktorej to povedal nemenovaný americký predstaviteľ. Cieľ podľa neho nie je jadrový.

Ako informuje tlačová agentúra AP s odvolaním sa na iránsku agentúru IRNA, Irán v piatok strieľal z protivzdušnej obrany po správach, že pri leteckej základni v meste Isfahán bolo počuť výbuchy. Protivzdušná obrana bola aktivovaná v niekoľkých provinciách, píše IRNA. Izraelská armáda pre CNN povedala, že momentálne nemá žiadne vyjadrenie.

Izrael aj napriek výzvam, aby tak nerobil, sľuboval reakciu na rozsiahly víkendový iránsky útok raketami a dronmi na jeho územie. Teherán vyhlásil, že svoj útok vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Provincia Isfahán je domovom lokalít spojených s iránskym jadrovým programom vrátane podzemného zariadenia na obohacovanie uránu Natanz.

Viac k téme: Útok Iránu na Izrael
Zdroj: SITA.sk - Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie