• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Ministerstvo financií vyberie projekty, ktoré pomôžu ekonomike postaviť sa na nohy po pandémii

Ministerstvo financií vyberie projekty, ktoré pomôžu ekonomike postaviť sa na nohy po pandémii

Prioritou je výdavky realizovať v roku 2020, kedy slovenská ekonomika dosahuje najväčší útlm.

11.5.2020 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo financií začne dávať dohromady zoznam projektov, ktoré majú slovenskú ekonomiku pomôcť po pandémii nového koronavírusu opäť postaviť na nohy.

Vládny kabinet v pondelok schválil návrh postupu pri vypracovaní návrhu projektov a investícií na podporu slovenskej ekonomiky v rokoch 2020 a 2021. Zbierať ich chce rezort financií zo všetkých ministerstiev podľa stanovených kritérií.

Odolnejšia, inteligentnejšia a produktívnejšia

"Pri výbere projektov sa zohľadnia nevyhnutnosť hľadať účinné a nákladovo efektívne opatrenia, ako aj súlad projektov a investície s cieľmi pomenovanými v tomto materiáli," uvádza sa v návrhu.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Výber vhodných projektov na podporu ekonomiky má pritom podľa rezortu financií zabezpečiť efektívnu alokáciu zdrojov v čase, keď je potrebné podporiť ekonomický rast na Slovensku a ozdraviť verejné financie.

"Je preto nevyhnutné alokovať zdroje na efektívne projekty a investície, ktoré môžu v tomto roku podporiť oživenie ekonomiky a prispejú k stabilizácií verejných financií. Takéto opatrenia pomôžu prekonať dočasný pokles dopytu a prispejú k tomu, aby naša ekonomika vyšla z krízy odolnejšia, inteligentnejšia a produktívnejšia," tvrdí ministerstvo.

Budú prihliadať na zamestnanosť aj náklady

Pre účel naplnenia tohto cieľa Ministerstvo financií SR pripraví a predloží na rokovanie vlády návrh projektov a investícií, ktoré majú najväčší potenciál efektívne, anticyklicky podporiť ekonomický rast.

Pri výbere projektov bude prihliadať na jednorazový efekt na slovenskú ekonomiku, zamestnanosť, dlhodobý potenciál pre rast produktivity a nákladovú efektívnosť.

Viac o téme: Koronavírus

Projekty sa majú pritom zamerať nielen na prevádzky, ktoré museli byť z dôvodu ochrany verejného zdravia uzatvorené, ale na všetky sektory ekonomiky zasiahnuté ekonomickou krízou.

Viac k téme: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, Matovičova vláda (OĽaNO-Sme rodina-SaS-Za ľudí)

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie