• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Minister školstva Branislav Gröhling sa svojho magisterského titulu nevzdá

Minister školstva Branislav Gröhling sa svojho magisterského titulu nevzdá

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) podotkol, že k tejto téme si dal vypracovať protokol v Českej republike, ktorý zverejnil.

13.1.2021 (Webnoviny.sk) - Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) sa svojho magisterského titulu nevzdá. Povedal to po stredajšom rokovaní vlády.

Ja som na túto otázku odpovedal viackrát a povedal som nie,“ uviedol.

Podotkol, že k tejto téme si dal vypracovať protokol v Českej republike, ktorý zverejnil. Dodal, že tiež zverejnil svoju diplomovú prácu aj s argumentami.

Matovič sa bude riadiť podľa Gröhlinga

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) v pondelok 11. januára po tlačovej konferencii po rokovaní vlády pre média povedal, že sa svojho magisterského titulu vzdá vtedy, ak tak urobí aj minister školstva. Išlo o reakciu na výzvu Študentskej rady vysokých škôl (ŠRVŠ).

Tá mu zaslala aj predpripravené tlačivo, ktoré stačí podpísať, osvedčiť podpis a poslať rektorovi Univerzity Komenského v Bratislave. K výzve vysokoškolákov sa pripojila aj Nadácia Zastavme korupciu, ktorá k rovnakému kroku vyzvala aj ďalších vrcholových politikov. Okrem Gröhlinga spomenuli predsedu Národnej rady SR (NR SR) Borisa Kollára, poslankyňu NR SR Petru Krištúfkovú (obaja Sme rodina) a predsedu Slovenskej národnej strany a bývalého predsedu parlamentu Andreja Danka.


Keďže sme v tom s ministrom školstva spolu, tak urobím presne to isté, čo urobí minister školstva,“ povedal Matovič. Na otázku médií, prečo zmenil svoj postoj a poukazuje na Gröhlinga, odpovedal, že „tak som sa rozhodol“.

Splnil smernice vysokej školy

Podpredsedníčka ŠRVŠ pre vzťahy s verejnosťou Ema Petriková pripomenula, že Matovič ešte 20. septembra 2020 v diskusnej relácii TA3 V politike vyhlásil, že nemá najmenší problém vzdať sa titulu a spraví to hneď, ako to zákon umožní. Parlament následne 4. novembra minulého roka prijal novelu inšpirovanú českou právnou úpravou, ktorá umožňuje absolventovi od 1. januára 2021 vzdať sa nadobudnutého titulu.

Denník N 13. júla informoval, že Gröhling mal získať svoj magisterský titul pochybným spôsobom, keďže jeho diplomová práca je podľa média kompilátom s prvkami plagiátu. Gröhling v rozhovore pre agentúru SITA a portál vŠkolstve.sk uviedol, že sa titulu nevzdá pre svoju prácu, keďže pre titul chodil do školy päť rokov a absolvoval jednotlivé skúšky a štátnice.


A ak boli nejaké pochybnosti v rámci mojej prace, kde neboli správne citácie alebo ostatné náležitosti, je mi to veľmi ľúto, ale podľa smernice, ktorá bola v rámci vysokej školy, som splnil všetky kritéria, ktoré tam boli stanovené,“ povedal.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie