• Dnes je: Sobota 21. septembra 2024 meniny má Matúš

Minister Gajdoš ocenil vojakov za pomoc po výbuchu bytového domu v Prešove (foto)

Minister Gajdoš ocenil vojakov za pomoc po výbuchu bytového domu v Prešove (foto)

Na miesto tragédie doteraz nasadili vyše 880 príslušníkov Ozbrojených síl SR a 27 vojenských policajtov.

3.1.2020 (Webnoviny.sk) - Pamätnou medailou ocenil v piatok minister obrany Peter Gajdoš (SNS) profesionálnych vojakov za pomoc pri prácach po výbuchu bytového domu na Mukačevskej ulici v Prešove. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková, celkovo zatiaľ na miesto tragédie nasadili viac ako 880 príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR), 27 vojenských policajtov a 61 kusov prepravnej techniky. Pomáhať budú až do odvolania.

Pomoc v krízových situáciách

Šéf rezortu obrany pri tejto príležitosti poďakoval vojakom a vojenským policajtom za prácu pri odstraňovaní následkov tejto tragickej udalosti, ako aj zabezpečení a strážení postihnutej oblasti.

„Ich nasadenie je reálnym dôkazom, že OS SR sú tu pre občanov kedykoľvek pripravené pomáhať v krízových situáciách,“ zdôraznil v piatok v Prešove minister Gajdoš. Zároveň vyjadril vďačnosť aj vojenským psychológom a duchovným, ktorí poskytovali psychologickú podporu v krízovom centre.

Bezprostredne po výbuchu vojaci pomáhali s evakuáciou obyvateľov, presunom ranených a sprístupňovali cestu záchranárskym zložkám. Podieľali sa tiež na distribúcii humanitárnej pomoci.

Hliadkovanie a zabezpečenie priestoru

V súčasnosti zabezpečujú v súčinnosti s Policajným zborom SR hliadkovanie a zabezpečenie priestoru likvidačných prác. Na mieste výbuchu sa v službách striedali príslušníci práporu CSS, ISTAR a tiež Vrtuľníkového krídla Prešov a Vojenskej polície.

„Na mieste plnili úlohy v zmysle pokynov veliteľa zásahu z hasičského a záchranného zboru. Následne pomáhali s hliadkovaním a strážením, podľa požiadaviek krízového štábu, a to, samozrejme, aj počas vianočných a novoročných sviatkov,“ doplnil veliteľ Pozemných síl OS SR Jindřich Joch.

Nešťastie v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove, ktoré sa odohralo v piatok 6. decembra, má sedem potvrdených obetí. Jedna osoba je stále nezvestná. V Prešove naďalej platí vyhlásená mimoriadna situácia.


Minister obrany Peter Gajdoš (v popredí) počas udeľovania ocenení príslušníkom Ozbrojených síl SR v priestoroch Práporu ISTAR za pomoc pri odstraňovaní následkov výbuchu bytového domu na Mukačevskej ulici v Prešove a pri zabezpečení a strážení zasiahnutej oblasti. Prešov, 3. január 2020.Foto: SITA/Viktor Zamborský


Vojaci nastúpení v priestoroch Práporu ISTAR počas udeľovania ocenení ministrom obrany SR príslušníkom Ozbrojených síl SR za pomoc pri odstraňovaní následkov výbuchu bytového domu na Mukačevskej ulici v Prešove a pri zabezpečení a strážení zasiahnutej oblasti. Prešov, 3. január 2020.Foto: SITA/Viktor Zamborský


Minister obrany Peter Gajdoš (vľavo) počas udeľovania ocenení príslušníkom Ozbrojených síl SR v priestoroch Práporu ISTAR za pomoc pri odstraňovaní následkov výbuchu bytového domu na Mukačevskej ulici v Prešove a pri zabezpečení a strážení zasiahnutej oblasti. Prešov, 3. január 2020.Foto: SITA/Viktor Zamborský

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Sobotu 21. september 2024

horoskopy na dnes sobotu 21 september 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Sobotu 21. september 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Predpoludním sa vyhnete finančnému riziku. Tešte sa na večer! Čaká vás prekvapujúce stretnutie a dozviete sa nové správy. Pozor, aby ste nezanedbali pohostinnosť.

Býk 21.4. - 21.5.

Úlohy stojace pred vami zvládnete, aj keď mnohé budú znamenať pre vás stratu. Zamerajte sa na citový život. Niečo by ste v ňom mohli zlepšiť.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Rak 22.6. - 22.7.

Všetkých v okolí prekvapí vaša usilovnosť a činorodosť. Budete mať úspech pri presadzovaní požiadaviek. Do citových vzťahov silu nemiešajte!




Všetky Horoskopy pre Sobotu 21. september 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie