• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Miliardy z eurozdrojov sú lákavé na rozkradnutie v nasledujúcich rokoch, píše Matovič na Facebooku k ultimátu SaS

Miliardy z eurozdrojov sú lákavé na rozkradnutie v nasledujúcich rokoch, píše Matovič na Facebooku k ultimátu SaS

Mafia urobí aj nemožné, aby “pomohla” 1. septembra protikorupčnú vládu povaliť.

Líder hnutia OĽaNO a minister financií Igor Matovič na sociálnej sieti Facebook píše, že mafia urobí aj nemožné, aby „pomohla” 1. septembra protikorupčnú vládu povaliť.

„Uvoľniť Fica, Pellegriniho a spol. zo zovretia NAKA stojí za to a 26 miliárd eur z eurozdrojov lákavých na rozkradnutie v nasledujúcich 5 rokoch stoja za to … prejsť im cez rozum stojí za to tiež,“ uviedol a dodal, že sa nemáme báť.

Matovič statusom zrejme reagoval na rozhodnutie strany Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá tento týždeň „roztrhala“ koaličnú zmluvu s tým, že vo vláde nemá byť práve on a premiér Eduard Heger (OĽaNO) má podľa predsedu SaS Richard Sulíka prísť s návrhom novej zmluvy do 31. augusta. Pokiaľ tak neurobí, ministri za SaS podľa Sulíka podajú demisiu.

GOEBBELSOVSKÁ LOŽ

(100krát opakovaná lož sa stane pravdou)

V SaS sú ochotní 1. septembra 2022 povaliť aj tretiu vládu, lebo vraj “Matovič rozvrátil s Rodinným balíčkom verejné financie - a navyše s fašistami!”. A opakujú to ako papagáji.

AKÁ JE PRAVDA?

Po 10 mojich rokovania s SaS a následných 4 rokovaniach celej koalície o pomoci rodinám, sme to 3 strany s SaS vzdali. Prestalo nás baviť neustále počúvať, ako “netreba robiť nič”. Oználili sme SaS, že parafrázujem - “Prepáčte, ale s vašim prístupom sa nedokážeme stotožniť. Odmietame nechať rodiny s nezaopatrenými deťmi napospas osudu a inflácii a rozhodli sme sa Rodinný balíček pomoci rodinám predložiť do vlády.”


Následná reakcia SaS a Richarda bola ostrá. Všetko možné aj vulgárne sme si vypočuli. Vzduch sa dal krájať. Nakoniec však kapitulovali a ústami Richarda SaS súhlasila, že:

“Ak si to (Rodinný balíček) silou-mocou chcete predložiť do vlády a parlamentu, urobte tak, my vám to nepodporíme a zároveň si neuplatníme právo veta.” … to znamená, že je lož tvrdenie SaS, že sme ho presadili napriek vôli SaS. Ak by ho chceli zablokovať, nedávali by nám súhlas a hlavne by ho vetovali.


Následne prišiel z úst predsedu SaS ďalší verejný prísľub: “Navyše, ak si to (Rodinný balíček) presadíte s opozíciou, nebudeme to považovať za porušenie koaličnej zmluvy. To vám robíme veľký ústupok.” … to znamená, že je lož tvrdenie SaS, že sme tým, že za Rodinný balíček hlasovali aj poslanci z opozície, porušili dohodu. Zrejme nepočítali s tým, že sa nájde niekto v opozícii, komu nešlo o to, kto to predkladá, ale čo predkladá.

K rozkladu verejných financií Rodinným balíčkom. Na predmetnej koaličnej rade som predstavil financovanie balíčka v dvoch častiach. Prvá bola o financovaní daňového bonusu - povedal som, že to je vlastne zníženie daní pre rodičov o čo sa zníži rast podielových daní samosprávam. Richard povedal: “S tým nemáme žiadny problém.” … to je v zásadnom rozpore s ich následnými verejnými tvrdeniami, kde zrazu “obhajovali” samosprávy. Ak sa raz hrám na daňového guru, nemôžem raz so znížením daní pre rodičov súhlasiť, a keď mi to vyhovuje, zrazu nesúhlasiť. Druhá časť sa týkala financovania vyšších prídavkov na deti a služieb deťom (krúžkovné). Tu sme navrhovali financovanie z vyššej dane z hazardu, liehu, regulovaných subjektov a ruskej ropy.


To sa Richard postavil a urobil červenou fixou dva červené kríže na flipcharte - “Toto SaS vetuje!”. Následne sa otočil na mňa: “To si financuj z tých stoviek miliónov eur, čo lepšie vyberáte dane a skrývaš ich na ministerstve financií pred ľuďmi!” … do pár chvíľ odišiel, napriek prosbám viacerých, nech ešte ostane. Pozreli sme vzájomne na seba … a povedali sme si, OK. SaSka nebude balíček vetovať, môžeme hľadať podporu v opozícii a financovanie je komplet kryté - zobrali sme za svoje použiť lepší výber na krytie druhej časti, presne tak, ako SaS navrhla … no a keď sme to urobili presne podľa ich želania, zrazu ja rozvraciam verejné financie. Ups,)

Ono je za tým určite niečo väčšie, vyššia hra, o čom nikto z nás ani netuší. Dohoda s niekým, komu tretie povalenie vlády SaSkou mimoriadne vyhovuje. Lebo postaviť zdôvodnenie na “rozvrate verejných financií Rodinným balíčkom a navyše s fašistami” je len jedna bohapustá Goebbelsovská lož … a žiadať pri tom niečo, o čom bol vopred upozornený, že narazí … svedčí skôr o tom, že plán je dávno urobený a 1. septembra SaS povalí už tretiu vládu, ktorej je súčasťou.

… a mňa len mrzí, že hoci všetci novinári veľmi dobre vedia, to čo som napísal vyššie, len nepatrný zlomok z nich je schopný povedať, že si SaS vymýšla a v skutočnosti sme pri schvaľovaní Rodinného balíčka nič neporušili a konali sme vyslovene so súhlasom SaS.


Je tragédiou krajiny mať všetky kľúčové médiá v rukách oligarchov a novinárov, ktorí pravdu ani hľadať nechcú. Potom sa nemôžeme čudovať, že len 26% ľudí na Slovensku novinárom verí - čo je najmenej zo 46 najvyspelejších krajín sveta. A tak si verím, že múdri ľudia, ktorí nehlcú nenávistnú propagandu a pravdu hľadajú, nakoniec aj tak opäť vyhrajú,)


Zdroj: Facebook Igor Matovic


Skončí Matovič ako Johnson? Zatiaľ určite nie, ale raz ho to čaká (komentár)

Britský premiér Boris Johnson odstúpil z funkcie. Už viac nevydržal čeliť kritike a priznal, že pre krajinu bude lepšie ak nebude vo svojej funkcii. Správa očakávaná, aj keď sa funkcie držal zubami-nechtami.


Na Slovensku máme tiež svojho Johnsona. A je nie je ním nik iný, ako minister financií Igor Matovič.


Aj on sa zubami-nechtami drží svojej funkcie, ale ešte stále si neuvedomil, že škodí celej krajine.

Prečo je Matovič podobný Johnsonovi?

Aj Johnson, aj Matovič si svoju moc zakladali predovšetkým na svojom egu. Každý, kto mal iný názor, bol hneď nepriateľ a musel hneď preč.


Vystúpenia oboch politikov vo verejnosti častokrát vyvolávali pohoršenie a ani jeden nepripúšťal, že mohol aj on v niečom pochybiť. Jedným slovom, u oboch je problém ich osobnosť a nie politika, ktorú prevádzajú.

Musím pripustiť, že Matovič podobný krok urobil skôr ako Johnson, keď pod tlakom verejnosti odišiel z premiérskeho kresla. Britský zaužívaný systém moci je však od slovenského odlišný a Matovič na rozdiel od Johnsona de facto aj naďalej vedie krajinu, kým v Británii premiér odchodom obvykle úplne končí. Takže my sa máme ešte čo učiť.


Na Slovensku sa niečo podobného stalo aj v minulosti keď Robert Fico pod tlakom verejnosti tiež opustil post predsedu vlády, ale Peter Pellegrini bol iba hračkou v jeho rukách, podobne ako je teraz Eduard Heger v rukách Matoviča.


Uznávaný Finacial Times napísal, že éra Borisa Johnsona definitívne končí, hoci pre krajinu by bolo lepšie, keby sa skončila oveľa skôr. Som si istý, že by podobne napísali aj slovenské médiá, keby takýto spravil Matovič.

OĽaNO a Heger ešte nepochopili ako veľmi Matovič škodí

Nechajme problémy s Johnsonom Britom, my by sme sa mali pozrieť čo nás čaká. SaS dala jednoznačné stanovisko, už nechce byť fackovacím panákom a povedala, už dosť. Aj keď som pred niekoľkými dňami písal, že neočakávam podobné rozhodnutie na republikovej rade, Richard Sulík už asi pochopil, že sa hranica únosnosti prekročila.


OĽaNO a premiér Heger to však zatiaľ asi nechápu. Nepochopili, že verejnosť je proti nim, čo potvrdzujú aj ich stranícke preferencie. Nepochopili, že práve oni dávajú krídla Ficovi a spol., aby čím skôr vrátili krajinu do obdobia spred dvoch rokov. Nepochopili, že sa takto vládnuť ďalej nedá a verejnosť rozbitie koalície pripíše práve im.


Som presvedčený, že v OĽaNO je aj veľká väčšina poctivých ľudí, ktorí do politiky šli preto, aby sa konečne aj Slovensko zbavilo osôb, ktorí pozerali predovšetkým na seba a svojich. Aby v krajine prestala vládnuť pevná ruka, ale nastal dialóg v prospech nás všetkých.


Keď sme si aj mysleli, že sa to v roku 2020 aj dosiahlo, všetko to pokazil Matovič, lebo nepochopil, že moc nie je iba o poslušnosti a rozkazoch. Takto si málokto predstavoval demokraciu.

Heger to musí vyriešiť. Má na to silu?

Už dlhšie sa na Slovensku skloňuje, že konečne by mal do hry vstúpiť premiér. On zatiaľ chce už len hasiť oheň, ale svojím postojom a podporou Matoviča ho vlastne ešte viac rozdúchal.


Ak chce dobro tejto krajine a nechce, aby si ho ľudia pamätali podobne ako Ficovho Pellegreniho, mal by konečne konať. Otázkou však je, či na to má…


Verím, že ešte stále v ňom zostala štipka hrdosti a nie iba slepá poslušnosť. Podobne čakám aj od poslancov OĽaNO, aby sa postavili podobne ako spolustraníci Johnsona a povedali, že predsa do volieb nešli preto, aby si ich verejnosť zapamätala ako zbabelcov, ale ako odvážnych zástupcov ľudu, ktorí vedia čo je dobré pre krajinu. Majú na to ešte dva mesiace.


„Viem, že niektorým ľuďom sa uľaví a mnohí z vás budú sklamaní. Chcem, aby ste vedeli, aký som smutný, že sa vzdávam tej najlepšej práce na svete,“ povedal Johnson po oznámení rezignácie. Čakám kedy to raz povie aj Igor Matovič.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie