• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Mesto Košice podalo pomocnú ruku Steel aréne, finančná injekcia zaplatí nevyhnutné

Mesto Košice podalo pomocnú ruku Steel aréne, finančná injekcia zaplatí nevyhnutné

Mesto sa spolu so svojimi partnermi už od záveru minulého roka snaží pre Steel arénu nájsť strategického partnera.

24.3.2021 (Webnoviny.sk) - Vzhľadom na kritickú finančnú situáciu Steel arény, poslalo mesto v polovici marca na zabezpečenie jej prevádzky sumu 50-tisíc eur. Ak by sa tak nestalo, od budúceho mesiaca by Steel aréna prestala splácať svoje záväzky voči dodávateľom energií a zamestnancom. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Fabian.

„Spolu s vedením U.S. Steelu sme sa postupnými krokmi dopracovali až k Slovenskému olympijskému a športovému výboru. Som veľmi rád, že naša vzájomná spolupráca viedla až k podpisu memoranda. Ak ho začneme spoločne napĺňať, bude to mať pozitívny vplyv nielen na stabilizáciu Steel arény, ale aj na ďalší rozvoj športu v meste,“ uviedol primátor mesta Košice Jaroslav Polaček.

Cieľom memoranda je finančná stabilizácia

Finančná stabilizácia a ďalší rozvoj Steel arény je jedným z hlavných zámerov podpísaného Memoranda o porozumení medzi Slovenským olympijským a športovým výborom (SOŠV) a občianskym združením Košická aréna, ktoré prevádzkuje tento multifunkčný komplex.

Memorandum okrem prezidenta SOŠV Antona Siekela podpísal aj viceprezident košického U.S. Steelu a zároveň šéf o.z. Košická aréna David Hathaway ako aj košický primátor Jaroslav Polaček, ktorý je zároveň druhým viceprezidentom o.z. Košická aréna.

Zúčastnené strany v ňom deklarujú spoločný cieľ, ktorým je rozvoj infraštruktúry v Košiciach so zámerom využiť pri tom Steel arénu a jej tréningovú halu. Pre obe športoviská sa budú aktívne snažiť hľadať možnosti podpory a spolupracovať na využití vlastných financií, štátnych zdrojov alebo eurofondov.

Logický krok v ťažkej dobe

Podľa Antona Siekela je pomoc Steel aréne logickým krokom v jej súčasnej ťažkej finančnej situácii.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

„Z tohto dôvodu sme sa rozhodli uzavrieť Memorandum o porozumení a nadviazať úzku vzájomnú spoluprácu. Je však potrebné, aby aj samospráva, inštitúcie a firmy v meste priložili svoju ruku k dielu. Táto infraštruktúra slúži mestu, je tu a nikto nikdy ju odtiaľ nepresťahuje. Rokovali sme aj so zástupcami Fondu na podporu športu, ktorí zdieľajú tento názor. Radi by sme sa podieľali na projektoch, ktoré sú vhodné a výhodné pre nás, Steel arénu i mesto Košice. Toto Memorandum je prvý krok a verím, že už onedlho budeme môcť byť konkrétnejší,“ uviedol Siekel.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie