• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Messi sa opäť pokúsi doviesť Argentínu na MS v Katare k titulu. Je mi cťou trénovať ho, vraví tréner Scaloni

Messi sa opäť pokúsi doviesť Argentínu na MS v Katare k titulu. Je mi cťou trénovať ho, vraví tréner Scaloni

Lionel Messi je už najlepší strelec šampionátu v Katare a hráč s najvyšším počtom odohraných duelov na MS v histórii.

14.12.2022 (Webnoviny.sk) - Argentínskych futbalistov poslala do finále majstrovstiev sveta v Katare dvojica Lionel Messi, Julián Álvarez, ktorá sa postarala o všetky góly pri utorňajšom semifinálovom triumfe 3:0 nad Chorvátmi. Messi opäť skóroval z pokutového kopu a s 11. gólom na MS sa stal novým rekordérom "albicelestes".

Álvarez a dva presné zásahy

Álvarez vybojoval spomenutú penaltu a potom sám pridal dva presné zásahy, ten prvý po netradičnej individuálnej akcii a druhý mu pripravil Messi.

Viac o téme: MS vo futbale 2022 v Katare

„Veľa mi toho beží hlavou, je to veľmi emotívne. Bolo úžasné vidieť toľko fanúšikov počas celého turnaja. Ideme do finále a presne to sme chceli. Aj keď sme prehrali v prvom zápase, verili sme, že postúpime zo skupiny. Vieme, kto sme, a preto sme žiadali fanúšikov, aby v nás verili," povedal 35-ročný Messi, ktorý si zahrá v druhom finále MS po tom neúspešnom z Brazílie 2014.

Šampionát v Katare ukončí s 26 duelmi na "mundialoch" v kariére, čím o jeden prekoná rekord Nemca Lothara Matthäusa.

Pomáhal stredopoliarom

Hviezdny útočník Paríža Saint-Germain sa s piatym gólom na MS 2022 vyrovnal vedúcemu Francúzovi Kylianovi Mbappému. Rovnako 11-krát sa na tejto scéne strelecky presadili aj Nemec Jürgen Klinsmann a Maďar Sándor Kocsis, 12 gólov má na konte brazílska legenda Pelé.

Messi teoreticky môže dostihnúť aj Francúza Justa Fontaina (13) či Nemca Gerda Müllera (14), na zápisy Brazílčana Ronalda (15) a nemeckého rekordéra Miroslava Kloseho (16) už na týchto MS zrejme nedosiahne.

Som poctený, že som môžem trénovať a vidieť ho hrať. Vždy, keď ho sledujete na ihrisku, je veľký zdroj motivácie pre spoluhráčov, fanúšikov aj celý svet," povedal o Messim argentínsky tréner Lionel Scaloni, ktorý vyzdvihol aj 22-ročného Álvareza:

Odohral excelentný zápas. Nielen preto, že strelil dva góly, ale aj preto, lebo pomáhal stredopoliarom. Na svoj vek hral výnimočne."

Historický zápas

Sám Álvarez bol prekvapený zo svojej gólovej akcie, pri ktorej mal aj kus šťastia: „Bol to pekný gól. Zvyčajne nebehám často s loptou, ale teraz som mal príležitosť."

V Katare už štvorgólový Julián Álvarez sa v utorok tiež postaral o historický zápis, stal sa najmladším strelcom dvoch gólov v semifinále MS od roku 1958, keď to dokázal 17-ročný Pelé.

Šieste finále "mundialu"

Argentínčania postúpili do svojho šiesteho finále "mundialu" v histórii, tituly získali na domácich MS 1978 a v Mexiku 1986, druhí skončili v Uruguaji 1930, Taliansku 1990 a Brazílii 2014. V nedeľňajšom súboji o prvenstvo sa znova na štadióne v Lusaile stretnú s víťazom stredajšieho druhého semifinále medzi obhajcami prvenstva Francúzmi a Maročanmi.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie