• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Medzinárodné bezpečnostné prostredie sa zhoršuje, Korčok sa obáva aj porušovania Iránskej jadrovej dohody

Medzinárodné bezpečnostné prostredie sa zhoršuje, Korčok sa obáva aj porušovania Iránskej jadrovej dohody

Minister zahraničia však v Ženeve ocenil dohodu USA a Ruskej federácie o predĺžení programu New Start.

23.2.2021 (Webnoviny.sk) - Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) poukázal na zhoršujúce sa medzinárodné bezpečnostné prostredie, ktoré je sprevádzané vysokou mierou nepredvídateľnosti. Urobil tak počas svojho utorkového vystúpenia na Konferencii o odzbrojení, ktorá sa konala vo švajčiarskej Ženeve. Informoval o tom Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR).

Minister Korčok zároveň ocenil dohodu USA a Ruskej federácie o predĺžení Zmluvy o znížení počtu strategických jadrových zbraní New Start, ktorá by mohla nastoliť pozitívny tón pre prácu tak Konferencie o odzbrojení, ako aj hodnotiacej konferencie Zmluvy o nešírení jadrových zbraní (NPT), ktorá je naplánovaná na august tohto roku.

Vyjadril však obavy z porušovania Iránskej jadrovej dohody a vyzval na prijatie konkrétnych a dôveryhodných krokov k budovaniu dôvery a denuklearizácii Kórejského polostrova. „Pokiaľ ide o architektúru kontroly zbrojenia a odzbrojenia, potrebujeme potvrdiť ústrednú úlohu Zmluvy o nešírení jadrových zbraní ako kľúčového nástroja pre odzbrojenie a režim nešírenia jadrových zbraní, a zároveň posilniť implementáciu všetkých záväzkov vyplývajúcich z tejto zmluvy”, priblížil Korčok.

V agende odzbrojenia vyzdvihol Korčok osobitnú úlohu Konferencie o odzbrojení. Vo svojom prejave zdôraznil naliehavú potrebu pokroku pri substantívnych diskusiách k jednotlivým bodom agendy. Konferencia o odzbrojení má mandát výhradného multilaterálneho rokovacieho fóra pre otázky odzbrojenia. V súčasnosti má 65 členov. Slovensko je jej členom od roku 1996.

Viac k téme: bezpečnostné riziko, medzinárodné vzťahy

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie