• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Medzi najpreferovanejšie slovenské médiá patria podľa prieskumu TV Markíza, rádio Expres, denník Nový Čas

Medzi najpreferovanejšie slovenské médiá patria podľa prieskumu TV Markíza, rádio Expres, denník Nový Čas

Výsledky prieskumu vyplývajú z odpovedí 4 148 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

23.5.2022 (Webnoviny.sk) - Televízia Markíza, rádio Expres, denník Nový Čas, týždenník Plus 7 dní, dvojtýždenník TV Max a mesačníky Emma a Zdravie sú najpreferovanejšími slovenskými médiami. Ukázal to národný prieskumy spotreby, médií a životného štýlu Market & Media & Lifestyle -TGI.

Údaje do prieskumu zbierali od 13. septembra 2021 do 12. decembra 2021 a od 3. januára do 27. marca 2022. Prieskum sa uskutočnil na vzorke 4 148 respondentov vo veku 14 až 79 rokov. V tlačovej správe o tom informovala Linda Kleinertova zo spoločnosti Median SK.

Sumárna sledovanosť všetkých televízií v parametri „sledovali včera“ je 69 percent, čo predstavuje celkovo viac ako tri milióny divákov. Najvyššie percento sledovanosti televíznych staníc dosiahla televízia Markíza – 35 percent. Sledovanosť na úrovni 27 percent zaznamenala Televízia JOJ, za ňou sa umiestnila Jednotka s 24 percentami.

Poradie jednotlivých televíznych staníc v ukazovateli podiel na trhu (share) za štvrtý kvartál 2021 a prvý kvartál 2022 ukázalo, že na prvom mieste s 28 percenta sa umiestnila TV Markíza. TV JOJ dosiahla 18 percent a za ňou sa s 15-percentným podielom na trhu umiestnila Jednotka.

Počúvanosť rádií

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval včera“ predstavuje 53 percent. Poradie otvára rádio Expres so 17 percentami, ďalej rádio Slovensko s 15 percentami. Nasleduje Fun rádio s 10 percentami.

Rádiá Europa a Vlna dosiahli sedempercentnú počúvanosť. Rádio Europa 2 a Rádio Vlna dosiahli sedem percent. Rádio Melody (predtým Rádio Jemné) má počúvanosť na úrovni šesť percent. Poradie siedmych najpočúvanejších staníc uzatvára rádio Regina s piatimi percentami.


Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval posledný týždeň“ predstavuje 94 percent. Poradie otvára rádio Expres s 39 percentami, nasleduje rádio Slovensko s 27 percentami a Fun rádio s 26 percentami.


Podľa nameraných výsledkov 20 percent populácie počúva aspoň raz za týždeň rádio Vlna, 19 percent rádio Europa 2 a 15 percent Rádio Melody (predtým Rádio Jemné). Sedmičku najpočúvanejších uzatvára rádio Regina s deviatimi percentami.

Celoštátne denníky

Celková čítanosť celoštátnych denníkov dosahuje 28 percent populácie. Tento údaj vychádza z premennej „čítal(a) posledné vydanie“. Pokiaľ sa vychádza z premennej „čítal(a) posledných 14 dní“ ide o 57 percent populácie.


Celoštátne denníky vo štvrtom kvartáli 2021 a v prvom kvartáli 2022 dosiahli nasledovné výsledky: Nový Čas si udržal prvú pozíciu s 13 percent.


Čítanosť na úrovni šesť percent má denník Plus jeden deň. Nasledujú denníky Pravda a Sme s piatimi percentami. Denník Šport má štyri percentá, Denník N a Hospodárske noviny majú trojpercentnú čítanosť.

Týždenníky medzi obyvateľmi

Podiel čítanosti týždenníkov na populácii predstavuje údaj 28 percent , čo je množstvo čitateľov, ktorí prelistujú, alebo prečítajú posledné vydanie niektorého z nami monitorovaných týždenníkov.

Pokiaľ sa vychádza z premennej „čítal(a) posledné 3 mesiace“ ide o 62 percent populácie. Najčítanejším týždenníkom je Plus 7 dní s 5 percentami. Týždenníky Život a Báječná žena majú štvorpercentnú čítanosť.


Nový Čas Nedeľa, Nový Čas pre ženy, Eurotelevíziu aj Slovenku čítajú tri percentá obyvateľov SR. Sieť týždenníkov Regionálne noviny (RegionPRESS) dosiahla 7 percent a sieť Petit Press MY noviny štvorpercentnú čítanosť.

Obľúbenosť dvojtýždenníkov

Celková čítanosť dvojtýždenníkov predstavuje 14 percent populácie vo veku 14 - 79 rokov. Dvojtýždenníky si v „posledných 6 mesiacoch“ prečítalo 27 percent populácie.

Najčítanejším titulom medzi dvojtýždenníkmi je TV max so 6 percentami. Nasleduje Relax so štyrmi percentami a Tele plus s tromi percentami. Sieť titulov ECHO Dvojtýždenníky má čítanosť dve percentá.

Čítanosť mesačníkov

Celková čítanosť mesačníkov vo štvrtom kvartáli 2021 a prvom kvartáli 2022 je na úrovni 44 percent. Pokiaľ sa vychádza z premennej „čítal(a) posledný rok“ ide o 56 percent populácie.


Poradie mesačníkov, ktoré sú na Slovensku bežne dostupné, otvára časopis Emma s piatimi percentami. Rovnako mesačník Zdravie má päťpercentnú čítanosť.


So štyrmi percentami nasledujú Záhradkár, Nový Čas Krížovky a Evita magazín. Ďalšie sú mesačníky Eva a Urob si sám s tromi percentami.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie