• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Matovičovo zotrvanie na poste premiéra nie je v žiadnom scenári

Matovičovo zotrvanie na poste premiéra nie je v žiadnom scenári

Na otázku, či je reálne, že by sa kríza vyriešila odchodom predsedov strán z vlády, Šeliga odpovedal, že je to na stole.

V žiadnom scenári riešenia krízy nie je to, že by Igor Matovič pokračoval ako premiér.

SaS by mala podať pomocnú ruku rokovaniam, no ústupky by mal spraviť aj premiér. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to skonštatoval podpredseda Národnej rady (NR) SR Juraj Šeliga.

Stále je podľa neho nádej, že by mohla pokračovať štvorkoalícia. Na stole je aj možnosť, že by sa všetci lídri koaličných strán stiahli z vlády. Opozícia pokračuje v zbere podpisov za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. Podpredseda Smeru-SD Ladislav Kamenický avizoval, že už majú okolo 370.000 podpisov.

Šeliga nevidí realististicky, že by mala trojkoalícia stabilitu na normálne vládnutie. "Ak SaS alebo OĽANO definitívne odmietnu štvorkoalíciu, tak sa k tomu postavíme. Veľmi rýchlo zaujmeme stanovisko. U nás v klube sme sa o tom rozprávali, myslím, že tá odpoveď bude jasná," uviedol. Verí však, že sa partneri dohodnú.

V rokovaniach pokračujú podľa jeho slov aj v sobotu. Hovorí o slovičkárení v súvislosti s vyjadreniami SaS a OĽANO. Na dohodu podľa jeho slov treba všetkých štyroch. Poznamenal, že ak sa to nepodarí, bude potrebné v istom momente povedať, že to nejde.


Na otázku, či teda je reálne, že by sa kríza vyriešila odchodom predsedov strán z vlády, reagoval tým, že je to na stole. "Možno, keby pán Sulík ostal na rokovaní včera dlhšie ako 15 minút, možno by sa to dohodlo," podotkol.

Kamenický poukázal na vysokú nedôveru vlády v prieskumoch verejnej mienky. "Celé toto divadlo považujeme za jednu veľkú frašku," povedal na margo koaličnej krízy. Hovorí o nefunkčnej vláde parlamente a chaose. "Ľudí zaujíma, či budú mať zajtra z čoho žiť, či budú mať prácu, či budú mať z čoho zaplatiť splátky úverov," podotkol.


Myslí si, že koalícia sa bude snažiť zostať pri moci. Nepredpokladá, že by Richard Sulík povalil ďalšiu vládu, lebo by to znamenalo jeho koniec. Naďalej preto zbierajú podpisy na vyhlásenie referenda za predčasné voľby. Aktuálne ich majú už okolo 370.000, dosiahnuť ich však chcú pol milióna. Za jediné riešenie naďalej považuje predčasné voľby.



Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie