• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Matovičove výroky sú podľa Šeligu problematické. Minister prekrýva všetko dobré, čo vláda urobila, tvrdí

Matovičove výroky sú podľa Šeligu problematické. Minister prekrýva všetko dobré, čo vláda urobila, tvrdí

Šeligovi je tiež ľúto, že sa ukázalo, že strana SaS je za predčasné voľby.

4.10.2022 (Webnoviny.sk) - Poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) poprel spoluprácu vládnej koalície s poslancom Tomášom Tarabom a ďalšími poslancami združenými v mimoparlamentnej strane Život - národná strana. Koaličný poslanec to povedal po hlasovaní o odvolávaní ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO).

Priznal, že sa na to pýtal aj premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO). Šeligovi je ľúto, že sa ukázalo, že strana Sloboda a Solidarita (SaS) je za predčasné voľby. Celé to podľa neho bolo len barličkou na definitívne povalenie vlády.

Dodal, že strana SaS sa očividne nikdy nechcela vrátiť do vlády. Pripustil však, že Matovičove výroky sú problematické, no nechce, aby sa Matovičom prekrylo všetko dobré, čo robí súčasná vláda. Zákony chcú podľa Šeligu presadzovať rokovaním, a to aj so stranou SaS.

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič zostal po utorkovom hlasovaní poslancov v Národnej rade SR ministrom financií. Za vyslovenie nedôvery hlasovalo 73 poslancov. Na odvolanie bolo potrebných prinajmenšom 76 hlasov, a teda chýbali tri hlasy.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie