• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Matovičov návrh zákazu vychádzania počas Veľkej noci má tri výnimky, vyjadril sa aj k blackoutu

Matovičov návrh zákazu vychádzania počas Veľkej noci má tri výnimky, vyjadril sa aj k blackoutu

O tom, aké opatrenia nakoniec Ústredný krízový štáb (ÚKŠ) prijme sa rozhodne v nedeľu.

4.4.2020 (Webnoviny.sk) - Premiér Igor Matovič v uplynulých dňoch predstavil na krízovom štábe návrh, aby sa prijal v období veľkonočných sviatkov zákaz vychádzania.

Výnimkou by bola iba návšteva lekára, nákup potravín či cesta do práce. O tom, aké opatrenia nakoniec Ústredný krízový štáb (ÚKŠ) prijme sa rozhodne zajtra - po konzíliu lekárov, niekedy po 16-tej hodine.

Následne bude premiér o prijatých opatreniach informovať verejnosť. Premiér Igor Matovič o tom informoval V relácii RTVS Sobotné dialógy. Zároveň dodal, že zamietol myšlienku otvárania ďalších obchodov počas nasledujúcich dní.

Zákaz vychádzania cez Veľkú noc

"Ja osobne som prišiel s tým, aby sme cez Veľkú noc prijali opatrenie zákazu vychádzania. Samozrejme boli by tam nejaké výnimky. Môj návrh bol v tom, aby sme obmedzili všetko zbytočné. Navštíviť rodičov je síce pekné, ale ak to urobíte, myslite na to, aby ste mali koho o rok navštíviť. Dohodli sme sa všetci na krízovom štábe, že zajtra zasadnú na ÚKŠ špičky infektológov a dohodneme sa, čo s Veľkou nocou," uviedol v sobotu Igor Matovič.


Obdobie možného zákazu vychádzania by počas Veľkej noci platilo na viacero dní. "Áno, obmedzenie pravdepodobne bude na viacero dní. Slováci sú zodpovední, no nájdu sa výnimky. Preto zrejme to opatrenie počas Veľkej noci na obmedzenie pohybu bude. Zajtra o 16:00 sa o tom rozhodne. Požiadali by sme o pomoc armádu na dodržiavanie verejného poriadku, pretože musíme chrániť starších ľudí," pokračoval Matovič.

Možný "blackout" Slovenska

Premiér sa v relácii vrátil aj k téme možného blackoutu slovenskej ekonomiky. "Blackout je legitímny nástroj, o ktorom sa musíme rozprávať. Ľudia musia poznať pravdu a tá je taká, že so súčasnými opatreniami sa budeme s koronavírusom trápiť dlho. Podľa prognóz môžeme dôjsť do stavu, kedy nám na koronavírus zomrie denne 50 až 70 ľudí.


Ak neprijmeme tvrdšie opatrenia, vírus sa bude ďalej šíriť. Potrebujeme dostať číslo prenosu z jedného človeka na iného pod "1". Ak to nespravíme, možno sa budeme trápiť rok. Uvažujeme napríklad nad zákazom vychádzania dôchodcov. Totálny blackout urobili vo Wuhane a koronavírus porazili. Je to však len jedna z ciest, najodvážnejšia, no s najrýchlejšími výsledkami. Pre mňa je absolútna priorita ochrana života, nechcem byť premiérom, ktorému budú zomierať ľudia,"
dodal Matovič.



Koronavírus objavili už aj v odpadových vodách, môžu ho šíriť ľudia s hnačkami


Koronavírus objavili aj v odpadovej vode. Je to dôvod na obavy?


Dali by ste sa zaočkovať proti koronavírusu? Niektorí Slováci v prieskume prekvapili


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie