• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Matovič vraj koná v záujme občanov a neexistuje dôvod na jeho odvolanie, poukázal na fabulácie saskárov

Matovič vraj koná v záujme občanov a neexistuje dôvod na jeho odvolanie, poukázal na fabulácie saskárov

Odôvodnenia na odvolanie obsahujú podľa ministra financií fabulácie a lži.

28.9.2022 (Webnoviny.sk) - Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) nevidí dôvod na jeho odvolanie z funkcie. Návrhom na vyslovenie nedôvery ministrovi financií, ktorý podali poslanci za SaS, sa zaoberá parlament na mimoriadnej schôdzi.

Matovič sa odvoláva na SaS

Počas svojho vystúpenia v parlamente Matovič povedal, že vždy koná v záujme občanov, hoci skupina poslancov, ktorí žiadajú jeho odvolanie, tvrdí opak.

Miliardy vynakladané na pomoc firmám, aby neprepúšťali, čím dosiahli, že nárast nezamestnanosti na Slovensku bol minimálny, boli podľa Matoviča opodstatnené.

Zdôraznil, že ani jedno jediné rozhodnutie či zákon nebol bez súhlasu strany SaS. „Celú krízu ste postavili len na rodinnom balíčku, lebo sme si údajne dovolili urobiť niečo mimo želania SaS. Ale nie, neurobili,“ povedal Matovič. Ani raz podľa neho pritom nehlasovali proti a ani si neuplatnili právo veta.

Jedno z ďalších obvinení pri odôvodnení na odvolanie hovorí, že Matovič porušuje slovenskú ústavu a zákon. „Poprosím trestné oznámenie, dámy a páni. Viete, že keď niekto porušuje zákony, je potrebné vyvodiť zodpovednosť a nedávajte to sem len ako zdôvodnenie,“ skonštatoval Matovič.

Minister ruinuje verejné financie

Matovič si podľa obvinenia poslancov za SaS násilne presadzuje neodborné myšlienky. „Keď boli neodborné, prečo vy ako strana odborníkov ste súhlasili s riešením Matoviča? Prečo ste to nevetovali na vláde, vy strana odborníkov? Ako ste mohli dovoliť, aby akékoľvek neodborné riešenie vláda prijala za dva aj pol roka? Načo je nám strana odborníkov, ktorá si zakrýva oči,“ pýtal sa Matovič.

Matoviča taktiež obviňujú z toho, že ruinuje verejné financie. Avšak podľa ministra financií má Slovensko menší deficit približne o 100 miliónov eur ako v rovnakom čase pred tromi rokmi, keď nebola kríza. „To je zlyhanie? Máme menšiu sekeru v štátnej kase, hoci financujeme šesť rôznych kríz zároveň,“ povedal Matovič.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie