• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Matovič: Štvorkoalíciu sa zrejme nepodarí zachrániť a vláda tak bude pokračovať v trojbloku OĽANO, Sme rodina a Za ľudí.

Matovič: Štvorkoalíciu sa zrejme nepodarí zachrániť a vláda tak bude pokračovať v trojbloku OĽANO, Sme rodina a Za ľudí.

Premiér naznačil koniec štvorkoalície: Dohodu blokuje Richard Sulík

Premiér Igor Matovič na sociálnej sieti naznačil, že štvorkoalíciu sa zrejme nepodarí zachrániť a vláda tak bude pokračovať v trojbloku OĽANO, Sme rodina a Za ľudí.

Premiér zároveň potvrdil, že z postu šéfa vlády odstúpi, keď bude uzavretá nová koaličná dohoda. „Môj záväzok odísť z postu predsedu vlády, samozrejme, platí. Treba k tomu už len malý krôčik – spísať dohodu, že naše požiadavky budú rekonštruovanou koalíciou naplnené,“ uviedol.

Podľa neho to trojkoalícia bude mať v parlamente ťažšie, ale „osobne verím, že taká koalícia môže urobiť kopu dobrej práce“, napísal.

Podľa premiéra koaličné rokovania brzdí už takmer týždeň šéf SaS. „Richard Sulík dal verejný prísľub, že v prípade, ak ja nebudem predsedom vlády, od v budúcej vláde nebude. Popri tom sme požadovali naplnenie pôvodného sľubu SaS o odchode šéfky zdravotníckeho výboru a vrátenie požičaného ministerstva. Všetky tri podmienky pre fungovanie v budúcej vláde SaS odmietla splniť,“ napísal Matovič s tým, že Sulík vzniesol novú požiadvku: „Že sa do zrekonštruovanej vlády vráti. Dôvod? Detinský: „Keď tam bude Igor, musím tam byť aj ja.“, uviedol premiér.

Svoju požiadavku Sulík na rokovaní zopakoval aj v piatok večer. „Na doprosovanie sa Borisa Kollára Richard Sulík prišiel na koaličné rokovanie a po dvoch vetách v duchu: „Keď tam bude Igor, musím tam byť aj ja.“ a „Alebo, z budúcej vlády musia odísť všetci traja predsedovia strán.“ … opäť po pár minútach odišiel,“ uzavrel Matovič s tým, že v sobotu večer pokračuje „už posledné stretnutie štyroch strán, ale obávam sa, že Richard Sulík bude stále na svojej stoličke trvať,“ uzavrel.

TROCHU PRAVDY DO CHAOSU


Ahojte, viete, že v posledné týždne minimálne komunikujem - s cieľom, čo najmenej si posielať odkazy cez médiá a hľadať možnú dohodu s koaličnými partnermi.


Keďže sa ale rozmohol zvyčajný šport posúvať význam slov a skutkov, píšem tento status, aby sme sa priblížili k pravde a sledovali fakty.


KDE REÁLNE VIAZNU KOALIČNÉ ROKOVANIA?


Richard Sulík dal verejný prísľub, že v prípade, ak ja nebudem predsedom vlády, od v budúcej vláde nebude. Povedali sme, že ponuku prijímame, keďže to považujeme za kľúčové pre zabezpečenie pokoja počas rokovaní vlád. Nebude stres, nebudú urážky, nebudú vularizmy a krik.


Popri tom sme požadovali naplnenie pôvodného sľubu SaS o odchode šéfky zdravotníckeho výboru a vrátenie požičaného ministerstva, keďže SaS na základe výsledku volieb patria len dve.


Všetky tri podmienky pre fungovanie v budúcej vláde SaS odmietla splniť. Demisiou síce odišli z aktuálnej vlády, ale Richard Sulík postavil ako zásadnú novú dodatočnú podmienku, že sa do zrekonštruovanej vlády vráti. Dôvod? Detinský: "Keď tam bude Igor, musím tam byť aj ja."


A na tomto to viazne už od nedele, 6 dní. Na detinskej novej dodatočnej požiadavke, ktorá je v úplnom protiklade s jeho pôvodným verejným prísľubom.

Včera večer nakoniec naveľa naveľa na doprosovanie sa Borisa Kollára Richard Sulík prišiel na koaličné rokovanie a po dvoch vetách v duchu: "Keď tam bude Igor, musím tam byť aj ja." a "Alebo, z budúcej vlády musia odísť všetci traja predsedovia strán." ... opäť po pár minútach odišiel. Dnes večer sme zvolali z našej strany už posledné stretnutie štyroch strán, ale obávam sa, že Richard Sulík bude stále na svojej stoličke trvať.


Nuž, takéto je zákulisie rokovaní. Tri strany sa snažíme dohodnúť, ale predseda jednej strany povýšil svoj vlastný osobný záujem nad záujem svojej strany, nad záujem Slovenska a na základe dodatočne vymyslenej požiadavky, ktorá mu má zabezpečiť stoličku na vláde, vytiahol svoju stranu z koalície a vlády.


Pred nami ostatnými - OĽANO, SME RODINA A ZA ĽUDÍ teraz stojí úloha sa dohodnúť na trojkoalícii. Jasné bude to náročnejšie v parlamente, ale osobne verím, že taká koalícia môže urobiť kopu dobrej práce.


Môj záväzok odísť z postu predsedu vlády, samozrejme, platí. Treba k tomu už len malý krôčik - spísať dohodu, že naše požiadavky budú rekonštruovanou koalíciou naplnené.

Zdroj: Facebook Igor Matovič



Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie