• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Matovič si vypočul ekonómov, ale nový ekonomický krízový štáb ešte žiadne závery nepriniesol

Matovič si vypočul ekonómov, ale nový ekonomický krízový štáb ešte žiadne závery nepriniesol

Na úvodnom stretnutí podľa šéfa rozpočtovej rady Ivana Šramka dostali dostatočný priestor na diskusiu a vznik štábu privítali.

17.4.2020 (Webnoviny.sk) - Premiér Igor Matovič si vypočul názory popredných slovenských ekonómov. V piatok totiž zasadal nový ekonomický krízový štáb, ktorý má poskytnúť ich pohľad na ekonomické dopady pandémie a má taktiež pomôcť formulovať opatrenia, ktoré v tejto situácii môžu hospodárstvu pomôcť. Konkrétne závery však zatiaľ tento štáb nepriniesol. Stretávať sa však má aj naďalej.

Podľa predsedu vlády však má práve toto zoskupenie ekonomických expertov pomôcť udržať slovenskú ekonomiku v kondícii, ale zároveň priniesť cenné rady, aby naše hospodárstvo dokázalo po ukončení pandémie nabrať dostatočnú silu.

"Som tomu rád, že sme sa pozerali na slovenskú ekonomiku nie len z pohľadu z úzkej optiky dnešnej koronakrízy, ktorá samozrejme ekonomiku devastuje, ale aj vizionársky do budúcna," povedal po stretnutí Matovič.

Epidemiológovia vs ekonómovia

Ekonómovia podľa predsedu Rady pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ) Ivana Šramka na tomto stretnutí dostali dobrý priestor na diskusiu.

Išlo však iba o úvodné stretnutie a predpokladá, že nasledujúce stretnutia krízového štábu už bude mať štrukturovanejší obsah a naplní očakávania.

"Považujeme za veľmi dôležité, aby boli na jednej strane rešpektované požiadavky a názory epidemiológov, ale je nevyhnutné, aby boli rešpektované a počúvané aj názory ekonómov. Veľmi ma teší, že to bude pravidelný formát. Dúfajme, že to nebude trvať príliš dlho," dodal Šramko.

Na stretnutí bol aj Sulík

Členmi ekonomického štábu, ktorého zriadenie len tento týždeň oznámil premiér Matovič, sú okrem predstaviteľov vlády napríklad aj zástupcovia rozpočtovej rady, centrálnej banky, útvaru hodnoty za peniaze, či ekonómovia z neziskových organizácií.

Piatkového rokovania sa zúčastnil aj minister hospodárstva Richard Sulík, ktorý pôvodne avizoval zriadenie podobného štábu pod jeho rezortom hospodárstva.

Od tohto nápadu napokon ustúpil po tom, čo ho s ohlásením štábu pod Úradom vlády SR predbehol premiér Igor Matovič.

Viac k téme: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, premiér Slovenskej republiky

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie