• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Matovič si v statuse sype popol na hlavu za návštevu Kollára, v nemocnici boli aj Sulík a Remišová

Matovič si v statuse sype popol na hlavu za návštevu Kollára, v nemocnici boli aj Sulík a Remišová

Igor Matovič sa pred stretnutím opýtal, či tým neporušuje nariadenie a bol uistený, že nie.

26.11.2020 (Webnoviny.sk) - Premiér Igor Matovič (OĽaNO) sa ospravedlnil za návštevu predsedu Národnej rady SR (NR SR) Borisa Kollára (Sme rodina) v nemocnici v utorok 24. novembra. Napísal to vo svojom statuse na sociálnej sieti.

Opätovne povedal, že pred stretnutím sa opýtal, či tým neporušuje nariadenie a bol uistený, že nie. Vysvetlili mu vraj, že ide o samostatný priestor pre predsedu parlamentu, so samostatným vchodom, bez možnosti stretnúť sa s iným pacientom. Dôvodom stretnutia v nemocnici bola koaličná rada.

Zúčastnili sa na nej okrem Matoviča a Kollára aj šéf strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík a líderka strany Za ľudí Veronika Remišová.

Matovičov status na Facebooku

Premiér vo svojom statuse viackrát zdôraznil, že bez uistenia, že je všetko v poriadku a Kollára môžu navštíviť, by do Nemocnice sv. Michala v Bratislave, kde predseda parlamentu leží nešiel. Poznamenal, že šiel cez hlavnú bránu s vedomím, že nič neporušuje.


Podľa jeho slov konal dobromyseľne a bez toho, aby týmto konaním chcel ľuďom ukázať, že je niekto viac. Je presvedčený aj o dobrom úmysle kolegov.


„Chápem, že v tejto ťažkej dobe sa to napriek všetkému spomenutému, niekoho dotklo a nedokáže či nechce argumenty počúvať. Týmto ľuďom sa napriek tomu, že s ich odsudzovaním nesúhlasím, týmto verejne ospravedlňujem,“ uzavrel status.

Mikas hovorí o nešťastnom riešení

Pred rokovaním Ústredného krízového štábu (ÚKŠ) v stredu 25. novembra minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) povedal, že pri stretnutí koaličnej rady v utorok 24. novembra v nemocnici boli porušené pravidlá, no nebol ohrozený žiaden iný pacient.

Dodal, že sa o situáciu zaujímal a zistil, že Kollár leží na samostatnom trakte, kde nedochádza k premiešavaniu ľudí. Podľa hlavného hygienika Jána Mikasa išlo pri súčasnej epidemiologickej situácii o nešťastné riešenie. Dodal však, že tento problém je v kompetencii manažmentu nemocnice, ktorá by mala nastaviť pravidlá.


Návšteva Borisa ... ospravedlnenie


Áno, boli sme traja - ja, Richard Sulík a Veronika u Borisa na koaličnej rade. Pred stretnutím som sa opýtal, či tým neporušujem nejaké nariadenie a bol som uistený, že nie ... s tým, že ide o samostatný priestor, kvázi pracovňu predsedu parlamentu, so samostatným vchodom, bez možnosti stretnúť sa s akýmkoľvek iným pacientom ... a preto sa na túto situáciu nevzťahuje zákaz návštev.


Bez tohoto uistenia by som tam neišiel. Ešte pred cestou tam som dostal info, že vonku by mal byť fotograf, ktorý tam dlhodobo striehne na všetky prípadné návštevy. Na základe toho som mohol ísť anonymným autom priamo do garáže ... ale neurobil som to, lebo som dostal uistenie spomenuté vyššie ... išiel som známym autom, cez hlavnú bránu s vedomím, že nič neporušujem.


Následne, po príchode hore nám prítomná sestra dala plášť, návleky a dezinfekciu na ruky ... nepadlo ani slovíčko o tom, že tam, kam ideme, nemôžeme ísť ... v momente len náznaku, že robím niečo proti pravidlám, by som sa na podpätku otočil. Nepadlo však ani slovíčko, čo je určite škoda.


Vždy som sa stránil akéhokoľvek ostentatívneho využívania/zneužívania výhod, ktoré mám k dispozícii. Preto na rozdiel od Pellegriniho vôbec nevyužívam možnosť druhého doprovodného vozidla, kedy si môj predchodca doslova užíval svoju “dôležitosť” tým, že všade so sebou ťahal ďalšie plné auto chlapov v plnej ťažkej zbroji a stálo nás to úplne zbytočne státisíce eur. Rovnako jazdu s majákom využívam len v cca desatine prípadoch voči svojim predchodcom ... jednoducho, z hĺbky duše papalášizmus nemám rád a neprevádzkujem ho ... stačí sa opýtať ľudí z môjho okolia.


Napriek faktu, že som konal dobromyseľne, niekto silou-mocou hucká v ľuďoch pocit, že sme týmto konaním chceli ľuďom ukázať, že sme niekto viac ... za seba hovorím, že nie a som presvedčený aj o dobrom úmysle kolegov. Ale, chápem, že v tejto ťažkej dobe sa to napriek všetkému spomenutému, niekoho dotklo a nedokáže či nechce argumenty počúvať. Týmto ľuďom sa napriek tomu, že s ich odsudzovaním nesúhlasím, týmto verejne ospravedlňujem.

Zdroj:Facebook Igor Matovič


Juraj Čurný z markizáckej šou Charshow si poriadne podal premiéra Igor Matoviča.

Malová: Matovič sa spolieha, že mu partneri ustúpia. Tí sa boja straty moci a opozície

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie