• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Matovič prirovnal Slovensko k tridsiatym rokom v Nemecku, kde bola tiež krajina v kríze a k moci sa dostal Hitler

Matovič prirovnal Slovensko k tridsiatym rokom v Nemecku, kde bola tiež krajina v kríze a k moci sa dostal Hitler

Igor Matovič vyzval stranu SaS, aby držala s koalíciou a nepodporila zmenu ústavy.

20.9.2022 (Webnoviny.sk) - Minister financií a predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič v utorok v parlamente vyzval stranu Sloboda a Solidarita (SaS), aby držala s koalíciou a nepodporila zmenu Ústavy SR, ktorá umožní skrátenie volebného obdobia parlamentu ústavným zákonom alebo referendom.

Matovič varuje pred návratom mafie

V opačnom prípade podľa neho svojím hlasovaním dosiahne, že sa k moci dostane mafia, zlodeji a extrémisti, ktorí vydajú Slovensko na východ smerom k Rusku.

„Dúfam, že nebudete chcieť až takto ublížiť krajine. Ak náhodu teraz tento návrh prejde, tak verím, že na konci to finálne rozhodnutie urobíte tak, ako ste sľubovali, že budete držať túto vládu a dobojujeme to do volieb," oslovil Matovič poslancov za SaS.

Poslanci by mali o posunutí návrhu na vydanie ústavného zákona od poslancov za hnutie Sme rodina Miloša Svrčeka a Petry Halšelovej do druhého čítania hlasovať o 17:00.

Úspešnosť referenda vždy závisí od účasti

Šéf SaS Richard Sulík v utorok v parlamente povedal, že liberáli budú v prvom čítaní hlasovať za zmenu ústavy. Zároveň dodal, že nevie povedať, ako budú hlasovať v druhom čítaní, pretože „jedna vec je osobný názor a druhá vec je jednota klubu".

Naživo: Rokovanie parlamentu


Podotkol, že úspešnosť referenda vždy závisí od účasti voličov, pretože na Slovensku bolo už osem referend a 50 percent voličov prišlo len jedenkrát. SaS má pripravený pozmeňujúci návrh, ktorý podľa Sulíka „právne čistejším spôsobom splní účel, aby sa parlament mohol rozpustiť a mohli byť predčasné voľby".

Sebecký prístup SaS

Matovič vo svojom vystúpení prirovnal Slovensko k tridsiatym rokom v Nemecku, kde bola tiež krajina v kríze a k moci sa dostal Adolf Hitler. Slovensko potrebuje podľa ministra financií čas na to, aby sa zotavilo z rán, ktoré dostalo počas kríz v súvislosti s dianím vo svete.

„Dnes je extrémne riziko, aby na Slovensku boli predčasné voľby. Len hlúpa politická strana povie, že ide do predčasných volieb, lebo bude mať dobrý výsledok a nepozerá pri tomto rozhodnutí na záujem krajiny," povedal Matovič v pléne.


Takýto sebecký prístup ho podľa jeho slov na SaS zarážal už aj v minulosti. Keď sa so Sulíkom pred voľbami v roku 2012, 2016 a 2020 snažil rokovať o tom, čo bude po voľbách, šéf liberálov podľa Matoviča odvetil, že to sa uvidí potom. Liberálov vyzval k zodpovednosti za Slovensko.

Matovič by osobne nepovažoval za škodlivé, ak by sa táto zmena v ústave ukotvila, avšak dôležité podľa jeho slov je, čo sa následne stane. „Kedy sa nájde 90 hlasov na to, aby sa konali predčasné voľby? No vtedy, keby sme všetci abdikovali a neboli by sme schopní vládnuť," uviedol.


Keby boli v marci alebo apríli predčasné parlamentné voľby, Hlas-SD získa podľa šéfa OĽaNO desať percent, Smer-SD 30 percent, extrémisti desať percent a sami si vyskladajú vládu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie