• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Matovič a Budaj sa obuli do Pellegriniho vlády, ministerstvá vraj využívali predražené služby

Matovič a Budaj sa obuli do Pellegriniho vlády, ministerstvá vraj využívali predražené služby

Štátne orgány podľa premiéra míňajú najviac peňazí za právne služby, stráženie a poistky.

17.8.2020 (Webnoviny.sk) - Za vlády Petra Pellegriniho využívali ministerstvá niekoľkonásobne predražené služby. Na dnešnej tlačovej konferencií o tom informovali predseda vlády Igor Matovič a minister životného prostredia Ján Budaj (obaja OĽaNO).

Podľa premiéra platilo Ministerstvo životného prostredia (MŽP) za právne poradenstvo 582 eur za hodinu.

Matovič chce "vyhlásiť vojnu" externým firmám

Pri partneroch ministerstva sa sumy pohybovali na úrovni od 522 do 582 eur za hodinu, pri právnom poradenstve v oblasti sporovej agendy 228 eur za hodinu a pri stážistoch 72 eur na hodinu s DPH. Podľa Matoviča sa takýmto spôsobom zbytočne odčerpali zo štátneho rozpočtu desiatky až stovky miliónov eur.

„V prípade Vodohospodárskej výstavby tá situácia došla tak ďaleko, že tento veľký podnik už nemá žiadne interné právne oddelenie. V rukách externých advokátov sú závažné súdne spory štátu, ako napr. spor s Interblue, ktorý je stále živý (kauza s emisiami, pozn. SITA),“ povedal Matovič.

Predražené právne služby štátu podľa neho poskytovali nielen osoby blízke strane Smer-SD, ale napríklad aj strane Progresívne Slovensko. Externým právnym firmám chce premiér podľa vlastných slov "vyhlásiť vojnu" a do štátnej správy by chcel dostať dobrých advokátov, ktorých štátne orgány nebudú platiť cez rôzne firmy.

Štát preplácal aj strážne služby

Okrem právnych služieb podľa Matoviča štát prepláca aj súkromné strážne služby a služby v oblasti poistenia majetku.

"Tri tunely, tri diery, z ktorých odtekajú peniaze, ktoré vytvárajú z tých ministerstiev prietokový ohrievač. Nalejete peniaze a tie iba prefičia a sú v súkromných rukách, sú na súkromných kontách," povedal Budaj.

Predseda vlády Matovič dodal, že požiadal všetkých ministrov, aby do dvoch týždňov preverili všetky zmluvy týkajúce sa právneho poradenstva na jednotlivých ministerstvách.

Viac k téme: financovanie, štátna správa

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie