• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Maloobchodníci vyzývajú vládu k činom, mnohé podniky po Vianociach možno už neotvoria

Maloobchodníci vyzývajú vládu k činom, mnohé podniky po Vianociach možno už neotvoria

Iniciatíva slovenských maloobchodníkov tiež pripomína, že avizovaná podpora na zamestnancov podľa novej schémy stále nebola zrealizovaná.

8.12.2020 (Webnoviny.sk) - Pomoc štátu je v čase koronakrízy podľa Iniciatívy slovenských maloobchodníkov (ISKM) nedostatočná a podnikateľom už dochádza trpezlivosť. Aj preto ISKM rozumie súčasnému rozhorčeniu viacerých majiteľov reštaurácii, ktorí pohrozili protestným otváraním podnikov.

Maloobchodníci a špeciálne gastro prevádzky totiž patria podľa iniciatívy k najviac zasiahnutým častiam slovenskej ekonomiky. Informoval o tom v utorok predseda ISKM Daniel Krakovský.

Opatrenia si vyberajú svoju daň

Chaotické opatrenia a rozhodnutia vlády obmedzujú podľa Krakovského podnikanie gastro prevádzok nepretržite od začiatku pandémie a postupne si vyberajú svoju daň. Veľká časť maloobchodníkov je už na pokraji definitívneho zatvorenia prevádzok. Ani v tejto situácii s podnikateľmi štát podľa ISKM nekomunikuje a problémy ignoruje.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

„Viacerí naši členovia avizovali, že ak nepríde rýchla a účinná pomoc štátu, po vianočných sviatkoch svoje prevádzky už neotvoria. Znamenalo by to nielen likvidáciu mnohých desiatky rokov budovaných spoločností, ale hlavne prepustenie ich zamestnancov,“ povedal Daniel Krakovský.

Protipandemické opatrenia sú likvidačné

ISKM negatívne vníma, že avizovaná podpora na zamestnancov podľa novej schémy stále nebola zrealizovaná, mnohým maloobchodníkom ešte nedorazili k podpisu ani dodatky zmlúv na poskytnutie.

"Opätovne tak vyzývame vládu SR a príslušné ministerstvá, aby sa začali čím skôr zaoberať situáciou slovenských maloobchodníkov a nedopustili ich likvidáciu v dôsledku protipandemických opatrení," uzavrel Krakovský.

Iniciatíva slovenských maloobchodníkov združuje desiatky maloobchodných spoločností, od najmenších prevádzok zamestnávajúcich niekoľko zamestnancov až po veľké siete s tisíckami zamestnancov. Medzi jej zakladateľov patria firmy Nay, Martinus, LPP Slovakia, Regal Burger, Phočkáren a Sportsman. Maloobchod v SR zamestnáva približne 300-tisíc ľudí.


Desiatky reštaurácií idú do rizika, plánujú otvoriť interiéry prevádzok aj napriek zákazu

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie