• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Magistrát Bratislavy s blížiacimi sa voľbami zvyšuje náklad radničných novín, podľa TIS zmenili aj obsah

Magistrát Bratislavy s blížiacimi sa voľbami zvyšuje náklad radničných novín, podľa TIS zmenili aj obsah

Organizácia Transparency International Slovensko (TIS) konštatuje, že v prípade Bratislavy je vidieť zmeny nielen v náklade, ale aj v obsahu mestských novín in.

14.2.2022 (Webnoviny.sk) - Bratislavský magistrát s blížiacimi sa komunálnymi voľbami zvyšuje náklad svojich radničných novín, tvrdí organizácia Transparency International Slovensko (TIS).

Ako uvádza vo svojom profile na sociálnej sieti, hlavné mesto už druhýkrát v krátkom čase zvýšilo náklad mesačníka, ktorý zadarmo rozosiela do schránok Bratislavčanov.

„Kým ešte predvlani vychádzal časopis in.ba v náklade 36 500 kusov, posledné dve čísla už vyšli v počte 192-tisíc výtlačkov. Výdavky na časopis za rok 2020 vyčíslil magistrát na 112-tisíc eur, s rastúcim nákladom zrejme výrazne rastú aj tie," upozorňuje TIS v rámci celoslovenského prieskumu využívania radničných novín primátormi v rámci predvolebného boja.

Viditeľne sa zmenil aj obsah novín

Organizácia konštatuje, že v prípade Bratislavy je vidieť zmeny nielen v náklade, ale aj v obsahu mestských novín.

„Za predchádzajúceho primátora Iva Nesrovnala tvoril podiel tém o činnosti samosprávy len necelú tretinu a išlo skôr o kultúrno-spoločenský mesačník. Za jeho nástupcu Matúša Valla sa tento podiel zvýšil na dve tretiny," zdôrazňuje TIS s tým, že toto nevníma ako problém, skôr naopak.

„Čo už ako problematické vnímame, je rezignácia na polemiku, diskusiu či nebodaj kritický pohľad na rozhodnutia magistrátu. Aj keď samotný Vallo sa v novinách objavuje pomerne málo, časť textov má charakter PR článkov vytváraných v spolupráci s primátorovým odborom komunikácie a marketingu," dodáva TIS.

Skritizovali aj stopnutie jednej rubriky

Tiež kritizuje, že magistrát Bratislavy sa odhodlal ku spornému kroku - stopnúť vo volebnom roku rubriku s priestorom pre mestských poslancov.

„Bratislavská in.ba napriek tomu nevychádza zatiaľ z nášho hodnotenia zle, omnoho vypuklejšie problémy už teraz vidíme v iných mestách," uzatvára organizácia TIS.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie