• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Maďarsko sprísňuje pandemické opatrenia, v krajine udrela tretia vlna koronavírusu

Maďarsko sprísňuje pandemické opatrenia, v krajine udrela tretia vlna koronavírusu

Krajina je aktuálne tretia v rýchlosti očkovania v rámci krajín Európskej únie.

4.3.2021 (Webnoviny.sk) - Maďarské úrady sprísňujú pandemické obmedzenia, ktorými chcú zmierniť prudký nárast úmrtí a hospitalizácií s ochorením COVID-19. Od pondelka budú musieť zatvoriť na dva týždne všetky prevádzky, okrem potravín, lekární a čerpacích staníc.

Do siedmeho apríla budú zavreté zase škôlky a školy. Športové podujatia sa budú môcť konať, ale bez divákov, a zamestnávatelia by mali dovoliť svojim zamestnancom pracovať z domu.

Tretia vlna je silnejšia ako druhá

Nové opatrenia oznámil šéf úradu vlády Gergely Gulyás, podľa ktorého sú potrebné pre potlačenie koronavírusu aj otvorenie krajiny. „Tretia vlna je veľmi silná, silnejšia ako druhá vlna,“ skonštatoval. Ako dodal, na všetkých verejných miestach bude povinné nosenie masiek a na hraniciach zavedú dodatočné kontroly.

Viac o téme: Koronavírus

Naďalej budú platiť reštrikcie, ktoré zaviedli úrady ešte v novembri. Medzi nimi je zákaz vychádzania od 20:00 do 5:00, diaľkové vyučovanie stredoškolákov a vysokoškolákov, zatvorenie hotelov, kúpeľov a divadiel či obmedzenie reštaurácií len na donášku a odnos so sebou.

Rýchla vakcinácia

Epidemická situácia v Maďarsku sa v ostatnom období značne zhoršila. Denné prírastky nových prípadov a hospitalizácií rýchlo dobiehajú vysoké počty z decembra. Vo štvrtok, presne rok po potvrdení prvého prípadu COVID-19 v krajine, maďarské úrady oznámili 6 278 nových infekcií a 152 súvisiacich úmrtí. To je najviac obetí koronavírusu od 23. decembra. Celkovo v dôsledku nákazy v Maďarsku zomrelo už 15 476 ľudí.


Jedným z vládnych opatrení v boji proti koronavírusu je očkovacia stratégia, ktorá sa zameriava na rýchlu vakcináciu. Okrem vakcín schválených v Európskej únii Maďarsko používa aj očkovacie látky z Číny a Ruska, vďaka čomu má tretiu najvyššiu mieru očkovania na počet obyvateľov v eurobloku. Gulyás sa vyjadril, že do budúceho týždňa Maďarsko zaočkuje najväčší podiel obyvateľstva zo všetkých členských štátov.


Matovič podľa Sulíka najnovším statusom opäť ukázal, že do kresla premiéra nedorástol

Kto by sa proti COVID-19 nemal očkovať? Lekárka vysvetlila, čo môže vakcína Comirnaty spôsobiť

Pandémia COVID-19 je výsledkom klimatických zmien. Čína nemusí byť jediným ohniskom nových vírusov

Kedy sa Slovensko zotaví z pandémie? Podľa futurológa Klinca jeden zo scenárov je, že nikdy

Matovič: Výrobca vakcíny Sputnik V je ochotný zrušiť zmluvu bez sankcií

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie