• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Maďarsko nahnevala správa Európskej komisie. Podľa nej nie sú právnym štátom, ale vládou vydierania

Maďarsko nahnevala správa Európskej komisie. Podľa nej nie sú právnym štátom, ale vládou vydierania

Podľa šéfa úradu maďarskej vlády má EK dvojaký meter na členské štáty.

1.10.2020 (Webnoviny.sk) - Šéf úradu maďarskej vlády Gergely Gulyás skritizoval Európsku komisiu (EK) za jej novú správu o stave právneho štátu v členských krajinách Európskej únie, ktorá opisuje situáciu v Maďarsku ako nepriaznivú. Podľa politika má EK "dvojité štandardy" pri zaobchádzaní s členmi európskej dvadsaťsedmičky.

"Najnovšia správa o právnom štáte Európskej komisie zdôrazňuje, že nemôžeme hovoriť o právnom štáte ale vláde vydierania," povedal Gulyás na tlačovej konferencii.

Správa EK v súvislosti s Maďarskom opisuje napríklad "veľké obmedzenie" stíhania korupcie na vysokých miestach i zákony podporované vládou, ktoré podrývajú slobodu médií, práva menšín, volebný systém či akademické a náboženské slobody.

Únia často kritizuje Orbánovu vládu

Maďarsko často čelí kritike zo strany Európskej únie pre populistickú politiku vlády premiéra Viktora Orbána. Pred vydaním správy sa podpredsedníčka EK pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová v nemeckom magazíne Der Spiegel vyjadrila, že Orbán buduje "chorú demokraciu", pričom spomenula nedostatok kritického postoja maďarských médií, čo podľa nej obmedzuje schopnosť obyvateľstva vytvárať si kritické názory.

"Bojím sa, že si ľudia v Maďarsku jedného dňa uvedomia, že ich posledné voľby boli posledné slobodné voľby," povedala.

Budapešť pohoršilo vyjadrenie Jourovej

Vyjadrenie Jourovej pohoršilo Budapešť. Orbán napísal predsedníčke EK Ursule von der Leyenovej list, v ktorom žiadal Jourovej rezignáciu a tiež oznámil, že s ňou prerušujú politické kontakty. To vo štvrtok zopakoval aj Gulyás.

"Postoj maďarskej vlády je taký, že Európska únia nemôže mať nijakých vodcov, ktorí hovoria neúctivo a pohŕdavo, ba dokonca s opovrhnutím, o ktoromkoľvek členskom štáte Európskej únie a najmä o jeho občanoch," povedal.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie