• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Lyžiarska sezóna na Slovensku sa skončila, svoje brány zatvorilo aj posledné stredisko

Lyžiarska sezóna na Slovensku sa skončila, svoje brány zatvorilo aj posledné stredisko

Lyžiari budú môcť v najbližších dňoch využiť už iba neupravené zjazdovky.

13.5.2021 (Webnoviny.sk) - Po spolu 31 dňoch sa vo Vysokých Tatrách skončila v stredu 12. mája lyžiarska sezóna. Skrátila ju pandémia a s ňou spojená nútená prestávka. V inom prípade by mohli lyžiari na svahoch stráviť viac ako 150 dní. Manažér strediska Lukáš Brodanský uviedol, že prišli takmer o štyri mesiace zo sezóny.

Lyžovačku vo Vysokých Tatrách odštartovali vlani 12. decembra na Štrbskom Plese. Od začiatku tohto roka bolo lyžiarske stredisko zatvorené pre opatrenia proti šíreniu ochorenia COVID-19. Znova ho otvorili 22. apríla. Sezónu ukončili lyžovačkou pod Lomnickým štítom.

Stredisko otvorili na šesť dní

V Lomnickom sedle, na najvyššie položenej zjazdovke na Slovensku (2 190 m. n. m.), sa v tejto sezóne lyžovalo šesť dní. Pre lyžiarov ho otvorili 7. mája, pričom doteraz najneskorším začiatkom sezóny v sedle bol 20. marec. Ak v minulosti vydržali snehové podmienky, lyžovalo sa do konca apríla. Raz za dekádu sa podarilo končiť lyžovačku v sedle počas prvého májového týždňa.

Doterajší rekord v dĺžke lyžiarskej sezóny vo Vysokých Tatrách drží sezóna 2006/2007. Trvala vtedy 174 dní. Na Štrbskom Plese sa začínala 11. novembra 2006 a končila sa 8. mája 2007.

K dispozícii sú už iba neupravené zjazdovky

Lanovky v Starom Smokovci a v Tatranskej Lomnici sú po skončení lyžiarskej sezóny už v letnej prevádzke.

Na Slovensku sa bude dať lyžovať už len v Jasnej, a to počas najbližšieho víkendu. Z južnej i severnej strany Chopku budú k dispozícii už iba neupravené zjazdovky. V prípade priaznivých snehových podmienok by sa tak mohlo podariť prekonať rekordný zápis z roku 2016, keď sa v stredisku lyžovalo do 15. mája.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie