• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Liptovské akvaparky sa cítia znevýhodnené, žiadajú prehodnotiť obmedzujúce pravidlá návštevnosti

Liptovské akvaparky sa cítia znevýhodnené, žiadajú prehodnotiť obmedzujúce pravidlá návštevnosti

Obmedzenie návštevnosti na 50 percent kapacity by podľa Petra Kolenčíka bolo systémovejšie.

2.9.2020 (Webnoviny.sk) - Prevádzkovatelia dvoch najväčších akvaparkov na Liptove žiadajú prehodnotenie obmedzenia okamžitej kapacity pri prevádzke akvaparkov a kúpalísk.

Podľa riaditeľa Vodného parku v Bešeňovej Petra Kolenčíka fixný limit na 1 000 návštevníkov znevýhodňuje veľké akvaparky.

Znevýhodnenie veľkých akvaparkov

Prevádzka akvaparkov a kúpalísk je po rozhodnutí vlády SR a konzília odborníkov obmedzená od 1. septembra.

"Zjednotený limit okamžitej kapacity na 1 000 návštevníkov vôbec nezohľadňuje veľkosť nášho areálu a výrazne znevýhodňuje veľké akvaparky, ktoré majú vysoké prevádzkové náklady a v dôsledku opatrení budú mať obmedzené tržby. Apelujeme na konzílium odborníkov, aby prehodnotilo fixnú kapacitu a zaviedlo obmedzenie návštevnosti na pôvodne avizovaných 50 percent kapacity kúpalísk a akvaparkov. Takéto obmedzenie kapacity by sme vnímali ako systémovejšie a vhodnejšie," zdôraznil Kolenčík.


Obmedzenia môžu prehĺbiť krízu v turizme

Liptáci sa obávajú, že výpadok návštevnosti akvaparkov Tatralandia a Bešeňová a cielené obmedzenia kapacity môžu spôsobiť prehĺbenie krízy v turizme.


"Obidva naše akvaparky majú celoročnú prevádzku a na tieto zariadenia sú napojené aj ubytovacie kapacity a zariadenia v okolí, gastroprevádzky, malí či väčší podnikatelia, pre ktorých môže byť výpadok tržieb obrovský problém.


Zďaleka tu nejde len o jednu či dve prevádzky, ale o celý región, ktorý žije z turizmu a jeho obyvatelia tak môžu prísť o zdroj príjmu,"
uviedla riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Darina Bartková.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

iranom otriasli vybuchy americania hovoria o odvetnom utoku izraela

19.4.2024 (SITA.sk) - Izrael udrel na iránske územie. Informuje o tom portál spravodajskej televízie CNN, ktorej to povedal nemenovaný americký predstaviteľ. Cieľ podľa neho nie je jadrový.

Ako informuje tlačová agentúra AP s odvolaním sa na iránsku agentúru IRNA, Irán v piatok strieľal z protivzdušnej obrany po správach, že pri leteckej základni v meste Isfahán bolo počuť výbuchy. Protivzdušná obrana bola aktivovaná v niekoľkých provinciách, píše IRNA. Izraelská armáda pre CNN povedala, že momentálne nemá žiadne vyjadrenie.

Izrael aj napriek výzvam, aby tak nerobil, sľuboval reakciu na rozsiahly víkendový iránsky útok raketami a dronmi na jeho územie. Teherán vyhlásil, že svoj útok vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Provincia Isfahán je domovom lokalít spojených s iránskym jadrovým programom vrátane podzemného zariadenia na obohacovanie uránu Natanz.

Viac k téme: Útok Iránu na Izrael
Zdroj: SITA.sk - Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie