• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Lieky proti COVID-19 majú vážnejšie vedľajšie účinky ako vakcína, tvrdí primár a koronavírus prirovnal k ruskej rulete (video)

Lieky proti COVID-19 majú vážnejšie vedľajšie účinky ako vakcína, tvrdí primár a koronavírus prirovnal k ruskej rulete (video)

Lekári nevedia, či pacientovi, ktorého do nemocnice s diagnózou COVID-19 príjmu, podávané lieky vôbec pomôžu dostať sa z ťažkého stavu.

Kortikoidy, antibiotiká, lieky na tlak, sedatíva, umelá výživa a mnohé ďalšie lieky, ktoré dostávajú hospitalizovaní pacienti s ochorením COVID-19, majú neporovnateľne vážnejšie vedľajšie účinky ako vakcína proti koronavírusovej infekcii.

Kortikoidy môžu narušiť metabolizmus

Vo videu Ministerstva zdravotníctva SR na sociálnej sieti o tom hovorí primár oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny v nemocnici na Antolskej ulici v Petržalke Jakub Hložník.

„Keď si porovnáme nežiaduce účinky, ktoré tieto lieky majú s vakcínou, tak nám jednoznačne vychádza, že benefit vakcíny je oproti liekom obrovský,” uviedol Hložník. Doplnil, že kortikoidy môžu napríklad narušiť metabolizmus, potlačiť imunitu či spôsobiť cukrovku, antibiotiká zase kolitídy a lieky na tlak môžu negatívne pôsobiť na obehovú sústavu.

Koronavírus prirovnal k ruskej rulete

Upozornil tiež, že lekári nevedia, či pacientovi, ktorého do nemocnice s diagnózou COVID-19 príjmu, podávané lieky vôbec pomôžu dostať sa z ťažkého stavu. „Pre nás jednoznačne vychádza, že očkovanie ako prevencia je neporovnateľný benefit oproti následnej liečbe pacientov u nás,” dodal Hložník vo videu.


COVID tiež prirovnal k ruskej rulete, pretože nikto nevie, kedy ochorenie dostane a čo s jeho zdravím urobí. Pacienti pociťujú dlhodobé následky, ako sú trombózy či embólie, desiatky dokonca čakajú na transplantácie pľúc či srdca.

Následky po infekcii si človek môže niesť až do konca života, no nežiaduce účinky po očkovaní sa prejavia do niekoľkých mesiacov. Doplnil tiež, že aj keď je imunita po prekonaní ochorenia dostatočná, nemáme istotu, že ochorenie prežijeme.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 18. marec 2024

horoskopy na dnes pondelok 18 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Silnejúca intuícia bude vhodne podporovaná. Vyriešenie zamotanej situácie, ku ktorej ste nemálo prispeli, je na obzore. Venujte sa tvorivej činnosti, môžete dosiahnuť pekné výsledky.

Býk 21.4. - 21.5.

Nemali by ste dlho otáľať s rozhodnutím. Niekto na to netrpezlivo čaká. Priveľmi nešpekulujte a urobte to, čo cítite. Môžete sa spoľahnúť na intuíciu, že vám správne poradí.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Kto nepracuje, nič nepokazí. Držte sa dnes tohto hesla po celý deň. Pri roztržkách radšej ustúpte. Najlepším spoločníkom bude pre vás nejaká kniha.

Rak 22.6. - 22.7.

To, že dokážete spontánne rozhodovať, je dobre pre vašu prácu. Je výhodné byť rýchlejší ako tí ostatní. Popritom však nestrácajte chladnú hlavu, aby ste nevyrobili nijakú hlúposť.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie