• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Letné horúčavy privodili kolaps viac ako 200 Slovákom, záchranári mali najviac práce na východe

Letné horúčavy privodili kolaps viac ako 200 Slovákom, záchranári mali najviac práce na východe

Najhoršia situácia bola podľa záchranárov v nedeľu v Prešovskom kraji, kde za jeden deň skolabovalo 22 ľudí.

3.8.2020 (Webnoviny.sk) - Za posledný júlový a prvé dva augustové dni skolabovalo na Slovensku v dôsledku vysokých teplôt 226 ľudí. Agentúru SITA o tom informovala vedúca oddelenia komunikácie a marketingu Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) Alena Krčová. V piatok 31. júla riešili záchranári na Slovensku 77 kolapsov, v sobotu 1. augusta 71 kolapsov a v nedeľu 2. augusta 78 kolapsov.

Najviac ľudí skolabovalo v Prešovskom kraji, kde celkovo počas piatka a víkendu zaznamenali záchranári 38 kolapsov. Podobná bola situácia v Košickom kraji, kde záchranári zasahovali pri 35 prípadoch kolapsu z tepla.

V Nitrianskom kraji skolabovalo v piatok a počas víkendu 28 ľudí, v Banskobystrickom 26 ľudí. Rovnaký počet – 25 osôb malo kolaps v dôsledku horúčav v Bratislavskom, Trnavskom a Trenčianskom kraji. Najmenej ich zaznamenala tiesňová linka v Žilinskom kraji, počas uvedených troch dní skolabovalo 22 ľudí.

Najhoršia situácia bola v nedeľu 2. augusta v Prešovskom kraji. Počas jedného dňa tam skolabovalo 22 ľudí. V piatok 31. júla bolo najviac prípadov kolapsov v Košickom kraji (15), sobota bola z pohľadu množstva kolapsov najťažšia v Banskobystrickom kraji, kde záchranári zasahovali 11-krát.

Viac k téme: horúčavy, kolaps, záchranári

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie