• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Lengvarský varuje pred hoaxami a dezinformáciami, ich šíritelia prispievajú k smrti Slovákov

Lengvarský varuje pred hoaxami a dezinformáciami, ich šíritelia prispievajú k smrti Slovákov

Vladimír Lengvarský sa v utorok stretol s Marošom Žilinkom v súvislosti s verbálnymi útokmi zo strany obyvateľov na zdravotníckych pracovníkov.

12.10.2021 (Webnoviny.sk) - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) sa v utorok stretol s generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom v súvislosti s verbálnymi útokmi zo strany obyvateľov na zdravotníckych pracovníkov.

Podľa slov Žilinku spoločne hodnotili situáciu a zhodli sa, že takéto konanie treba jednoznačne spoločensky odsúdiť.

„Zdravotníci sú tu na to, aby chránili naše zdravie, preto si zaslúžia vďaku a ochranu,” uviedol Žilinka. Riešili sa aj téma šírenia poplašných správ a rôznych hoaxov, pričom podľa ministra „ľudia, ktorí tieto správy šíria, vlastne prispievajú aj k smrti obyvateľov Slovenska”.

Status chránenej osoby

Žilinka tiež pripomenul, že od 1. januára 2017 majú zdravotnícki pracovníci pri výkone zdravotnej starostlivosti v súvislosti s ochranou života a zdravia občanov status chránenej osoby. V praxi to znamená, že v prípade, že sú zdravotníci objektom útoku, či už verbálneho alebo fyzického, tak takéto konanie má byť v praxi posudzované ako závažnejší spôsob konania.

„Inak povedané, hrozí za nich vyššia trestná sadzba,” vysvetlil Žilinka. Dodal však zároveň, že orgány prokuratúry sú až na konci reťazca v rámci trestného konania a prioritným orgánom, ktorý zodpovedá za odhaľovanie trestných činov a ich páchateľov, sú orgány Policajného zboru. Z tohto dôvodu sa ešte v utorok stretne s prezidentom Policajného zboru.

Otvorila sa téma šírenia hoaxov

Počas víkendu o tejto téme s prezidentom Policajného zboru hovoril aj minister Lengvarský, ktorý v rámci vyhlásenia po skončení stretnutia potvrdil, že sa na potrebe riešenia útokov zhodli. Stretnutie so Žilinkom označil za prínosné a dodal, že cíti podporu, ako zo strany prokuratúry, tak aj Policajného zboru.

Okrem atakov na zdravotníkov sa zároveň podľa Lengvarského otvorila aj téma šírenia hoaxov a nepravdivých tvrdení na sociálnych sieťach. „Snažili sme sa nájsť aj odpovede na niektoré otázky s týmto súvisiace, akým spôsobom postupovať, akým spôsobom tých ľudí odhaľovať a akým spôsobom ich potom ďalej riešiť, či priestupkom alebo trestnoprávne,” doplnil minister.

Vyjadril sa tiež v tom zmysle, že urobí všetko preto, aby šíriteľov nepravdivých správ odhalili a potrestali, nakoľko sú aj kvôli nim nemocnice preplnené COVID pacientmi a nemôže sa poskytovať biela medicína.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie