• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Lekár z prvej línie prezradil, ako sa chrániť pred koronavírusom: Vždy dodržiavajte túto zásadu

Lekár z prvej línie prezradil, ako sa chrániť pred koronavírusom: Vždy dodržiavajte túto zásadu

Vírus sa však môže nachádzať aj na povrchoch či predmetoch, a na to mnohí ľudia zabúdajú.

Doktor David Price z nemocnice Weill Cornell Medical Center na videu prezradil, ako sa chráni pred nákazou.

Denne sa pohybuje vo vysoko rizikovom prostredí, pretože ako pneumológ dochádza do priameho kontaktu s pacientmi infikovanými koronavírusom.

Vírus sa prenáša primárne dotykom

Na virálnom videu vysvetľuje, aké návyky musí dodržiavať, aby ostal zdravý. Podľa newyorského lekára sa koronavírus primárne prenáša dotykom.


Vieme síce, že ide o kvapôčkovú nákazu, ale na to, aby sa človek nakazil, musí byť v priamom a dlhšom kontakte s infikovaným, najmenej 15 až 30 minút. Preto by sme sa mali vyhýbať uzavretým priestorom a kontaktu tvárou v tvár bez ochrannej masky.


Vírus sa však môže nachádzať aj na povrchoch či predmetoch, a na to mnohí ľudia zabúdajú. Lekárova rada preto znie: „Nikdy sa rukami nedotýkajte tváre, keď ich nemáte čisté.“

Vírus sa do tela dostáva cez sliznice

Ako by to malo vyzerať v praxi? Podľa Pricea môže infekcia do tela vstúpiť cez ústa, nos či oči, čiže cez sliznice. Týchto miest by sme preto nikdy nemali dotýkať neumytými alebo nevydezinfikovanými rukami. Rovnaká zásada platí, aj keď máte na tvári rúško – nemali by ste s ho dotýkať rukami.


Podľa pneumológa majú mnohí ľudia blízky kontakt s niekým, kto je nakazený alebo sa uňho ochorenie čoskoro prejaví, a potom sa nevedomky dotýkajú tváre. Tvrdí, že jeho rada funguje v 99 percentách prípadov. Len malé percento pacientov sa totiž nakazilo bez toho, aby neurobilo nejakú hygienickú chybu.



Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie