• Dnes je: Sobota 21. septembra 2024 meniny má Matúš

Lavrov si zobral na mušku Fínsko, podľa šéfa ruskej diplomacie sa pridalo k protiruskému projektu USA

Lavrov si zobral na mušku Fínsko, podľa šéfa ruskej diplomacie sa pridalo k protiruskému projektu USA

Fínsko po spustení ruskej vojny na Ukrajine upustilo od svojho neutrálneho statusu a tento rok sa stalo členom NATO.

26.9.2023 (SITA.sk) - Fínsko si podľa ruského ministra zahraničia zničilo svoj neutrálny status a reputáciu a pridalo sa k „protiruskému projektu Spojených štátov“.

Na tlačovej konferencii po rokovaní s jeho tuniským náprotivkom vyhlásil, že ho prekvapila rýchlosť, akou to Fínsko urobilo. Informuje o tom spravodajský portál Sky News.

Absolútne neslušné vyjadrenie

Lavrov tiež označil vyjadrenie fínskej ministerky zahraničných vecí Eliny Valtonen, že Rusi by mali zaplatiť „cenu“ za to, čo sa deje na Ukrajine, za „absolútne neslušné“.

„Ešte raz by som rád zdôraznil, že Fínsko robí sedemmíľové kroky, aby sa pridalo k lídrom západnej protiruskej, rusofóbnej kampane,“ povedal.

Neskúsená diplomatka

Valtonen je podľa jeho slov „zrejme ešte stále neskúsenou diplomatkou, pretože na rovinu uviedla, prečo sú tieto sankcie uvalené: poškodiť obyčajných ľudí“.

„V súlade s tým, ako povedala, cenu za vedenie takejto vojny musí zaplatiť ruský ľud, takže chce, aby sa ruský ľud vzbúril proti vlastnej vláde,“ dodal.

Rusko už vojnu prehralo, tvrdí Západ a posilnilo NATO o ďalšie krajiny

Západní predstavitelia sa domnievajú, že Rusko už vojnu prehralo, pretože zlyhalo vo svojom hlavnom cieli podmaniť si Ukrajinu. Zároveň argumentujú, že pokrok Ukrajiny na bojisku nie je ukazovateľom jej celkového úspechu. Referuje o tom spravodajský web CNN.

Moskva už prehrala

Predstavitelia pripustili, že pokrok Ukrajiny bol postupný a pomalší, než sa očakávalo pred dvoma mesiacmi, a to pre dobre pripravenú ruskú obranu, ale uviedli, že Moskva už prehrala bez ohľadu na boje o územie.


„Môže to byť veľmi dlhý boj o územie, ale čo sa týka vojny a toho, čo sa Rusko snažilo dosiahnuť, Rusko prehralo, momentálne je zmenšenina veľmoci a je na klesajúcej trajektórii,“ povedal jeden z predstaviteľov.

Podľa západných predstaviteľov predstava ruského víťazstva na základe toho, že si udrží územie, ktoré okupuje, je šialená.

Rusko posilnilo NATO

„Rusko posilnilo NATO, keďže sa rozrástla o Fínsko a Švédsko, priviedlo Ukrajinu na cestu k vstupu do NATO a postavilo Ukrajinu na cestu potenciálneho vstupu do Európskej únie,“ dodal predstaviteľ.

„Myslím si, že ak ste Putin, v podstate vsádzate na to, že ďalšie voľby (v USA, pozn.) vyhrá Donald Trump a to je dosť dlhé obdobie. Ak by sa vojna na Ukrajine vyvíjala dobre, Prigožinova vzbura by nenastala,“ skonštatoval západný predstaviteľ.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Sobotu 21. september 2024

horoskopy na dnes sobotu 21 september 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Sobotu 21. september 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Predpoludním sa vyhnete finančnému riziku. Tešte sa na večer! Čaká vás prekvapujúce stretnutie a dozviete sa nové správy. Pozor, aby ste nezanedbali pohostinnosť.

Býk 21.4. - 21.5.

Úlohy stojace pred vami zvládnete, aj keď mnohé budú znamenať pre vás stratu. Zamerajte sa na citový život. Niečo by ste v ňom mohli zlepšiť.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Rak 22.6. - 22.7.

Všetkých v okolí prekvapí vaša usilovnosť a činorodosť. Budete mať úspech pri presadzovaní požiadaviek. Do citových vzťahov silu nemiešajte!




Všetky Horoskopy pre Sobotu 21. september 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie