• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

LANXESS predstavil inteligentné a udržateľné produkty pre polyuretánový priemysel

LANXESS predstavil inteligentné a udržateľné produkty pre polyuretánový priemysel

Na veľtrhu UTECH Europe 2021 spoločnosť LANXESS predstavila svoje doteraz najrozsiahlejšie portfólio výrobkov pre polyuretánový priemysel.

3.12.2021 (Webnoviny.sk) -

  • LANXESS na veľtrhu UTECH Europe 2021 v Maastrichte
  • Doteraz najširšie portfólio pre výrobu polyuretánu
  • Zníženie uhlíkovej stopy už vo fáze spracovania
  • Modifikátory pomáhajú kompenzovať hluché miesta v zásobovaní

Veľtrh sa konal od 16. do 18. novembra v holandskom Maastrichte. Spoločnosť tiež predstavila svoj sortiment polymérnych aditív, ktorý nedávno rozšírila po akvizícii spoločnosti Emerald Kalama Chemical.

Široké portfólio spoločnosti zahŕňa nielen prísady, ako sú spomaľovače horenia, zmäkčovadlá, sieťovače, katalyzátory a stabilizátory hydrolýzy, ale aj PU prepolyméry pre tuhé a pružné peny, nátery, elastoméry, tmely a lepidlá. Najnovšie prírastky do portfólia spoločnosti LANXESS zahŕňajú rad modifikátorov uvádzaných na trh pod značkou Modulast, ktoré sú špeciálne vyvinuté na použitie v reaktívnych polyuretánových systémoch.

Udržateľnosť v Urethane Systems

Na konferencii odzneli štyri prezentácie zamestnancov obchodnej jednotky Urethane Systems (URE) zamerané na udržateľné a ekologické riešenia. Prezentácie sa týkali týchto tém:

  • Nový systém odlievania za tepla/vytvrdzovania za studena pre PU, ktorý šetrí energiu a znižuje emisie CO2
  • Adiprene Green - nové riešenie na biologickej báze pre PU elastoméry
  • Pellart - lepiace systémy na báze vody pre povrchovo upravené polyolefíny
  • Uretánové prepolyméry s nízkym obsahom prchavých látok ako stavebné prvky pre vysokoúčinné ochranné nátery

Tieto prezentácie odrážajú pochopenie spoločnosti LANXESS pre požiadavky udržateľnosti v PU priemysle. Zameriavajú sa na používanie technológií s nízkym obsahom prchavých látok, prechod od systémov na báze rozpúšťadiel k systémom na báze vody, rastúci dopyt po obnoviteľných surovinách na biologickej báze a možnosti zákazníkov znížiť uhlíkovú stopu vo fáze spracovania.

"Technológia Adiprene Low Free pomáha znižovať obsah prchavých organických látok v konečných prepolymérových produktoch. Znížil sa najmä obsah voľných diizokyanátov," hovorí Michael Timm, vedúci oddelenia marketingu a vývoja spoločnosti URE. Obsah zvyškových monomérov je menší ako 0,1 hmotnostného percenta.

Systém odlievania za tepla / vytvrdzovania za studena pre PU šetrí energiu

Spoločnosť LANXESS vyvinula rad prepolymérov s Adiprene Green, ktoré profitujú z nahradenia fosílnych polyolov komerčne dostupnými polyolmi na biologickej báze. "Náš sortiment systémov MDI na báze polyéteru používa polyéterové polyoly na báze škrobu. Tieto systémy sú ideálnou náhradou za existujúce polyéterové prepolyméry na báze fosílnych palív a systémy na výrobu vysokopevnostných polyuretánových elastomérov," hovorí Gerald King, vedúci oddelenia aplikačných technológií pre región Európy, Stredného východu a Afriky v spoločnosti URE. V závislosti od systému môže byť uhlíková stopa o 20 až 30 % nižšia ako v prípade prepolymérových systémov na báze fosílnych palív.

Lepiaci systém na báze vody pre polyolefíny s povrchovou úpravou

Obchodná jednotka Uretánové systémy vyvinula rad nových lepidiel pre materiály na báze polyolefínov Pellart PR 28 a Pellart PR 29, ktoré podporujú prechod na riešenia na báze vody. Tieto základné nátery pôsobia ako adhézny mostík medzi podkladom a lepidlom/povlakom a zabezpečujú vysoko odolný spoj.

V kombinácii so zosieťovačmi, ako sú Trixene Aqua BI 201 (blokovaný) a Pellart XL 210, vykazujú tieto lepidlá vynikajúce fyzikálne a chemické vlastnosti, napríklad výnimočnú priľnavosť k vopred upraveným polyolefinovým povrchom a k spojivám. Vyznačujú sa vysokou odolnosťou voči teplu a hydrolýze, ako aj vysokou počiatočnou pevnosťou.

Inteligentný a udržateľný spomaľovač horenia pre penu používanú v stavebníctve

Očakáva sa, že rastúce globálne povedomie o klimatických zmenách a spotrebe energie povedie k zvýšenému záujmu o tuhú polyuretánovú penu ako izolačný materiál, čo by zvýšilo aj význam požiarnej bezpečnosti v stavebníctve pri jej používaní. V tuhých polyuretánových penách sa na splnenie ochranných požiadaviek používa množstvo rôznych retardérov horenia, pričom látky na báze fosforu - vrátane chlórovaných fosfátových esterov a bezhalogénových zlúčenín - sú jednou z najbežnejších a najúčinnejších skupín retardérov horenia. Na veľtrhu UTECH Europe 2021 vystúpil Dr. Heiko Tebbe, vedúci oddelenia aplikačných technológií pre región Európy, Blízkeho východu a Afriky v divízii polymérnych aditív (PLA) spoločnosti LANXESS, s prezentáciou s názvom "Nové retardéry horenia na báze fosforu pre tuhé polyuretánové peny".

Vo svojej prezentácii hovoril o produktoch Levagard 2000 a Levagard 2100, dvoch nových spomaľovačoch horenia na báze fosforu, ktoré vyvinula spoločnosť LANXESS. Účinnosť týchto produktov v tuhých polyuretánových penách preukázal porovnaním s inými konvenčnými spomaľovačmi horenia. Tebbe tiež zdôraznil účinnosť nových retardérov v testoch horľavosti a vysvetlil vplyv týchto produktov na spracovanie, stabilitu a vlastnosti peny. Výsledky ukazujú, že nové retardéry môžu zohrávať dôležitú úlohu pri plnení bezpečnostných požiadaviek na tuhé polyuretánové peny.

Spoločnosť LANXESS ponúka priemyslu širokú škálu retardérov horenia vrátane značiek Levagard a Disflamoll na báze fosforu a produktu PHT4-Diol s obsahom reaktívneho brómu. Najmä v stavebníctve sú tieto zlúčeniny dôležitými zložkami udržateľných spomaľovacích riešení. Najmä polymérne a reaktívne prísady spomaľujúce horenie spĺňajú súčasné požiadavky na ochranu životného prostredia a zdravia bez toho, aby znižovali požiarnu odolnosť.

Zlepšenie výkonu ako reakcia na hluché miesta v dodávkach

Surovín je málo a problémy s dodávkami súvisiace s pandémiou ovplyvňujú dodávateľské reťazce v celom rade priemyselných odvetví. Modifikátory Modulast však môžu znížiť používanie polyolov a izokyanátov vo formuláciách a zároveň zlepšiť fyzikálne vlastnosti pri aplikácii na TPU aj CASE.

Modulast PUR je dibenzoát najvyššej čistoty s najnižším obsahom hydroxylu na trhu. Modifikátor poskytuje výnimočnú farbu hotového výrobku, má nízky zápach a poskytuje lepšiu stabilitu. Modulast PUR možno do určitej miery použiť aj ako náhradu drahších polyolov v prípravkoch.

Vysoko účinný modifikátor Modulast ACE sa vyznačuje trvalo nízkym obsahom hydroxylu. Je vynikajúcou voľbou pre vysoko výkonné aplikácie vyžadujúce nízky zápach, extrémne nízku exsudáciu a dobrú kompresnú pevnosť.

Nemecký LANXESS patrí medzi svetovú špičku v špeciálnej chémii

Spoločnosť LANXESS je vedúcim chemickým koncernom, ktorý v roku 2020 dosiahol obrat 6,1 miliardy EUR a v súčasnosti zamestnáva približne 14 800 zamestnancov v 33 krajinách. Kľúčovým odvetvím podnikania spoločnosti LANXESS je vývoj, výroba a predaj chemických medziproduktov, aditív, špeciálnych chemikálií a plastov. LANXESS je členom popredných indexov trvalej udržateľnosti Dow Jones Sustainability Index (DJSI World a DJSI Europe) a FTSE4Good.

Viac informácií o firme sa nachádza na www.lanxess.com a sociálnych sieťach twitter.com/LANXESS, facebook.com/LANXESS, linkedin.com/company/lanxess a youtube.com/lanxess.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie