• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

LANXESS chce nasadiť umelú inteligenciu do vývoja produktov

LANXESS chce nasadiť umelú inteligenciu do vývoja produktov

Chemický koncern LANXESS je pripravený uplatniť nové inovácie, pokiaľ ide o vývoj vysoko výkonných plastov, upravených na mieru pre zákazníka.

BRATISLAVA 12. júna (WebNoviny.sk) - Chemický koncern LANXESS je pripravený uplatniť nové inovácie, pokiaľ ide o vývoj vysoko výkonných plastov, upravených na mieru pre zákazníka. Nasadením umelej inteligencie (AI) sa táto spoločnosť, zameraná na špecializované plasty, snaží výrazne skrátiť čas, potrebný na vývoj nových materiálov. Za týmto účelom LANXESS nadviazal úzku spoluprácu s Citrine Informatics, AI spoločnosťou so sídlom v USA, ktorá sa špecializuje na vývoj materiálov založených na dátach.

Obe spoločnosti spustili pilotný projekt zameraný na vyskúšanie potenciálu AI vo výrobe plastov. Jeho cieľom je ďalej optimalizovať sklené vlákna, ktoré LANXESS využíva na vystuženie mnohých vysoko výkonných plastov a v konečnom dôsledku tak zvýšiť výkonnosť materiálov.

Kľúčovú úlohu tu zohráva zapuzdrenie sklených vlákien. Sklené vlákna, ktoré sú zmiešané s plastmi na zvýšenie ich mechanickej výkonnosti, sú zapuzdrené v gleji. To pomáha skleným vláknam dosiahnuť silnejšie spojenie s plastovou matricou, čo v konečnom dôsledku zaisťuje požadované vlastnosti vysoko výkonných plastov. Proces glejenia sklených vlákien je zložitý, prácny a časovo náročný. "Od AI očakávame, že skráti čas vývoja optimalizovaných formulácií o viac ako polovicu," hovorí Dr. Axel Tuchlenski, vedúci vývoja globálnych produktov a aplikácií v obchodnej jednotke LANXESS zameranej na vysoko výkonné materiály. "To nám umožní nielen ponúknuť našim zákazníkom ešte lepšie produkty upravené na mieru, ale aj skrátiť čas potrebný na ich uvedenie na trh."

AI bude odporúčať formulácie

Pri tradičnom vývoji produktov si komplikované zloženie puzdra sklených vlákien a existencia početných premenných pri výrobe vysoko výkonných plastov vyžadujú rozsiahle testovanie, ktorého výsledky sa dajú len ťažko predvídať. AI môže v tomto prípade významne prispieť k získaniu maxima z množstva dostupných údajov. Algoritmy AI, získané z tisícov výsledkov meraní z predchádzajúcich formulácií, surovinových informácií a množstva ďalších údajov, vypočítajú prognostické modely pre vylepšené konfigurácie a parametre testov, vylepšia tieto modely na základe výsledkov meraní z každého jednotlivého testu a nakoniec navrhnú optimálne zloženie. Vďaka tomuto postupu je vývoj produktu oveľa rýchlejší ako tradičné metódy.

Pre Jörga Hellwiga, ktorý vedie iniciatívu digitalizácie v LANXESS, je pilotný projekt vývoja vysoko výkonných plastov len začiatkom využitia AI v spoločnosti LANXESS. "Umelá inteligencia je životne dôležitou technológiou pre vytváranie inovácií z množstva dát v rámci nášho koncernu."

LANXESS spustil svoju iniciatívu digitalizácie v roku 2017 vytvorením špecializovaného tímu. Vedie ho Hellwig vo funkcii hlavný digitálny manažér, ktorý je priamo podriadený Matthiasovi Zachertovi, predsedovi predstavenstva spoločnosti LANXESS AG. Hlavnými činnosťami tejto iniciatívy sú rozvoj digitálnych obchodných modelov, zavádzanie nových technológií v celom hodnotovom reťazci, rozvoj a využitie veľkých dát a podpora digitálnej expertízy medzi zamestnancami.

Spoločnosť Citrine Informatics je lídrom v oblasti aplikácie metód vývoja materiálov založeného na dátach, ktoré sú známe ako informatika materiálov. Platforma Citrine urýchľuje vývoj materiálov a chemikálií s využitím sily dát materiálov a AI. Citrine bola ocenená Svetovým ekonomickým fórom za technologickú inováciu ako technologický priekopník roka 2017 a v roku 2018 získala cenu najlepší startup v odvetví. Citrine Informatics spolupracuje s najlepšími univerzitami na svete, vrátane Carnegie Mellon University v Pittsburghu, Pennsylvania University, a University of California, Berkeley.

O spoločnosti LANXESS


LANXESS je vedúcim chemickým koncernom, ktorý v& ;roku 2018 dosiahol obrat 7,2 miliardy EUR a v& ;súčasnosti zamestnáva približne 15 500 zamestnancov v& ;33 krajinách. Spoločnosť je zastúpená v& ;60 výrobných závodoch po celom svete. Kľúčovým odvetvím podnikania spoločnosti LANXESS je vývoj, výroba a& ;predaj chemických medziproduktov, aditív, špeciálnych chemikálií a plastov. LANXESS je členom popredných indexov trvalej udržateľnosti Dow Jones Sustainability Index (DJSI World a& ;DJSI Europe) a FTSE4Good.


https://lanxess.com/
http://www.twitter.com/LANXESS
http://www.facebook.com/LANXESS
http://www.linkedin.com/company/lanxess
http://www.youtube.com/lanxess


Inzercia

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie