• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Kyberútoky sú najväčšou hrozbou pre firmy, výkupné sa môže vyšplhať až k miliónom dolárov

Kyberútoky sú najväčšou hrozbou pre firmy, výkupné sa môže vyšplhať až k miliónom dolárov

Kybernetické riziká a zmena klímy sú podľa Allianzu dve významné výzvy, ktoré spoločnosti musia v novej dekáde pozorne sledovať.

15.1.2020 (Webnoviny.sk) - Kybernetické útoky sú podľa barometra skupiny Allianz najväčšou celosvetovou hrozbou pre firmy. Vyjadrilo sa tak 39 % poisťovacích expertov. "Incidenty sú čoraz škodlivejšie a veľké spoločnosti čoraz častejšie čelia sofistikovaným útokom a vydieraniu s obrovským výkupným. Ešte pred piatimi rokmi boli bežné výšky výkupného v desiatkach tisíc dolárov. Teraz sa môžu pohybovať v miliónoch," hovorí zástupca globálneho riaditeľa pre kybernetiku z Allianz Global Corporate & Specialty Marek Stanislawski.

Straty pre nedostupnosť dát

Snahy o vysoké výkupné sú len jedna vec, firmy však môžu podľa skupiny Allianz utrpieť obrovské straty pre nedostupnosť potrebných dát, systémov alebo technológií, a to pre technickú poruchu či počítačový útok.

"Mnohé incidenty sú spôsobené ľudským pochybením a môžu ich eliminovať školenia zamerané na zvyšovanie povedomia zamestnancov v tejto oblasti, ktoré v podnikoch ešte nie sú bežné," dodáva Stanislawski.

Prerušenie prevádzky, ktoré sedem rokov viedlo rebríček top biznis rizík, sa pre rok 2020 stalo druhou najväčšou hrozbou. Tento dôvod uviedlo 37 % respondentov. Tretím najvýznamnejším rizikom biznisu je zmena legislatívy a regulácií s 27 % hlasov.

Stovky nových obchodných bariér

Pre firmy to znamená nové clá, sankcie, opatrenia súvisiace s brexitom či protekcionizmus. Podľa skupiny bolo len minulý rok na celom svete vytvorených viac ako 1 300 nových obchodných bariér.

Okrem rizika zmeny legislatívy a regulácií je tento rok najväčším skokanom v rebríčku zmena klímy, ktorá doteraz v rebríčku dosiahla najvyššie siedme miesto.

"Prieskum Allianz ukazuje, že kybernetické riziká a zmena klímy sú dve významné výzvy, ktoré spoločnosti musia v novej dekáde pozorne sledovať. Samozrejme, existuje veľa ďalších scenárov poškodenia a narušenia, ale ak sa predstavenstvá a rizikoví manažéri spoločností nebudú zaoberať týmito dvoma hrozbami, môže to mať fatálny vplyv na prevádzku, finančné výsledky aj dobré meno firiem," hovorí generálny riaditeľ Allianz Global Corporate & Specialty Joachim Müller.

Viac k téme: kybernetický útok, výkupné

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie