• Dnes je: Utorok 23. apríla 2024 meniny má Vojtech

Krajský súd v Košiciach zrušil rozsudok okresného súdu v spore mesta s parkovacou spoločnosťou EEI

Krajský súd v Košiciach zrušil rozsudok okresného súdu v spore mesta s parkovacou spoločnosťou EEI

Spor mesta Košice s parkovacou spoločnosťou EEI trvá už takmer dva roky.

8.9.2020 (Webnoviny.sk) - Krajský súd v Košiciach zrušil rozsudok Okresného súdu Košice I v spore mesta s parkovacou spoločnosťou EEI. Informovala o tom spoločnosť EEI po tom, ako jej doručili uznesenie košického krajského súdu z 11. augusta.

Krajský súd ním zrušil medzitýmny rozsudok vynesený Okresným súdom Košice I, ktorý bol vydaný na návrh žalobcu, teda mesta Košice, proti spoločnosti EEI v konaní o vypratanie nehnuteľnosti a na zaplatenie finančnej náhrady za bezdôvodné obohatenie.

Krajský súd v Košiciach podľa EEI v uznesení konštatoval, že v dôsledku nesprávneho procesného postupu súdu prvej inštancie došlo k porušeniu práva na spravodlivý proces.

Doručené uznesenie

"Môžeme potvrdiť, že mestu Košice bolo doručené uznesenie Krajského súdu v Košiciach, ktorého senát zrušil medzitýmny rozsudok Okresného súdu Košice I z roku 2019 o tom, že nájomná zmluva z roku 2012 je neplatná. V súčasnosti predmetné uznesenie vyhodnocujeme a v krátkom čase rozhodneme o ďalšom postupe v predmetnej veci. Mesto Košice považuje rozhodnutie Krajského súdu za prekvapujúce a nesúhlasí s jeho právnym názorom,“ uviedol hovorca mesta Košice Vladimír Fabian.

Ako ďalej dodal, podľa mesta sa krajský súd v odôvodnení svojho rozhodnutia vôbec nezaoberal vecnými dôvodmi odvolania a nevyslovil svoj právny názor na neplatnosť zmluvy, pričom práve v tomto spočíva jadro sporu medzi mestom a spoločnosťou EEI.

Krajský súd sa nezaoberal ani údajnými procesnými pochybeniami okresného súdu, ktoré namietala spoločnosť EEI,“ dodal Fabian.

Spor mesta

Okresný súd Košice I vyniesol medzitýmny rozsudok v októbri minulého roka.

Vlani v máji bolo tiež vydané neodkladné opatrenie, v ktorom mestu Košice súd prikazuje súčinnosť pri prevádzkovaní verejných platených parkovísk a výbere parkovného na území mesta Košice až do skončenia zmluvy v roku 2022.

Krajský sud následne v októbri 2019 potvrdil rozhodnutie okresného súdu. Mesto Košice podalo ústavnú sťažnosť proti uznesenie košického krajského súdu, ale Ústavný súd SR odmietol túto sťažnosť mesta ako zjavne neopodstatnenú.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 23. apríl 2024

horoskopy na dnes utorok 23 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 23. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

V práci sa vám konečne otvoria nové šance. Mali by ste ich využiť najlepšie, ako len viete. Trochu húževnatosti a výsledky predbehnú očakávanie.

Býk 21.4. - 21.5.

Záležitosti tvojho srdca, ktoré sa zdali doteraz pomýlené sa začínajú prejavovať opäť ako reálne. Treba sa len viac angažovať a vyliezť zo svojej ulity.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozčaruje vás niečie rozhodnutie, ale nezúfajte. Aspoň už konečne budete vedieť, na čom ste. Ak porozmýšľate, prídete na to, že malo prísť už skôr.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes sa nebudete cítiť celkom vo svojej koži, čo sa prejaví striedaním nálad. Nedajte sa ovplyvniť momentálnou náladou na neuvážené činy, ktoré by ste neskôr mohli ľutovať.




Všetky Horoskopy pre Utorok 23. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie