• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Krajniakovo ministerstvo podporilo vyše tretinu pracovných miest, k augustu vyplatilo príspevky za vyše dve miliardy eur

Krajniakovo ministerstvo podporilo vyše tretinu pracovných miest, k augustu vyplatilo príspevky za vyše dve miliardy eur

Najväčší podiel pomoci čerpali podniky s maximálne deviatimi zamestnancami, tzv.

18.9.2021 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR vyplatilo k 31. augustu tohto roka príspevky na udržanie pracovných miest v celkovej sume 2 miliardy 63 miliónov eur. Vyplýva to z najnovších údajov Inštitútu sociálnej politiky, o ktorých v tlačovej správe informoval rezort práce a sociálnych vecí.

Úrady práce uzavreli so žiadateľmi viac ako 201-tisíc dohôd o poskytovaní pomoci. Ministerstvo cez príspevky na udržanie zamestnanosti podporilo viac ako tretinu pracovných miest.

„Sledované údaje potvrdzujú pokračujúci trend v medzimesačnom znižovaní absolútnej výšky čerpania, čo súvisí s vývojom epidemiologickej situácie a znižujúcim sa množstvom podaných žiadostí o poskytnutie finančného príspevku," uviedol rezort práce.

Vyplácanie podľa COVID automatu

V letných mesiacoch vyplácali úrady práce príspevky podľa pôvodnej schémy Prvej pomoci okrem opatrenia č. 3B, čo súviselo s naviazaním poskytovania finančnej pomoci na Covid automat. Výška priemernej podpory na jedno pracovné miesto za jún sa pohybovala blízko hranice 550 eur. Značné rozdiely v sumách príspevkov boli z pohľadu veľkosti žiadateľa.

„U mikropodnikov sa v posledných mesiacoch vyplácaná pomoc na jedného zamestnanca dlhodobo udržuje na úrovni okolo 660 eur. Pri malých a stredných podnikoch evidujeme určitý pokles priemerného mesačného príspevku, a to pod 493 eur za jún," informovalo ministerstvo práce.

Najviac išlo do priemyslu

Najväčšiu pomoc naďalej čerpajú podniky pôsobiace v priemyselnej výrobe, ktorých podiel na pomoci za jún bol na úrovni až takmer 28 percent. Nasledujú subjekty pôsobiace v stavebníctve s podielom nad 15 percent a veľkoobchode a maloobchode s takmer 14-percentným podielom.

V letných mesiacoch sa znižovalo čerpanie u žiadateľov z odvetvia ubytovacích a stravovacích služieb, ktorých podiel klesol z aprílových 12,3 percenta na júnových 8,7 percenta, čo súvisí najmä so sezónnym charakterom tohto odvetvia.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie