• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Krajniak predstavil nový projekt, na podporu znevýhodnených uchádzačov o prácu pôjdu desiatky miliónov eur

Krajniak predstavil nový projekt, na podporu znevýhodnených uchádzačov o prácu pôjdu desiatky miliónov eur

Peniaze by mali podporiť vytvorenie viac ako 14-tisíc nových pracovných miest.

8.10.2021 (Webnoviny.sk) - Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR začína realizovať projekt na podporu zamestnávania mladých nezamestnaných, rodičov a začínajúcich živnostníkov. Na piatkovej tlačovej besede o tom informoval minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak.

Pôjde o pomoc v sume 52 miliónov eur na vytvorenie viac ako 14-tisíc pracovných miest. Ústredie práce má príspevky vyplácať najmä na podporu znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie, teda jednorodičov, ťažko zdravotne postihnutých, či seniorov. Ústredie práce tiež bude podporovať začínajúcich živnostníkov.

Polovičný úväzok pre rodičov

Prví nezamestnaní si podľa Krajniaka môžu nájsť prácu podporenú týmito príspevkami od 1. novembra tohto roka. „Myslíme si, že tých 14-tisíc ľudí zamestnáme do začiatku budúceho roka," tvrdí minister. Vyššiu pomoc poskytnú úrady práce pre rodičov s polovičným úväzkom.

„Nastavili sme tú pomoc tak, aby bola vysoká pravdepodobnosť, že aj mamičky s dieťaťom, ktoré chcú pracovať na polovičný úväzok, si nájdu zamestnávateľa, ktorý sa bude uchádzať o podporu na takéto pracovné miesto," povedal Krajniak. Tým, že úrady práce budú preplácať len časť celkovej ceny práce, podporia viac novovytvorených pracovných miest.

Podpora znevýhodnených uchádzačov

Prvou možnosťou je podpora pre začínajúcich živnostníkov poskytnutím jednorazového príspevku v sume 5 600 eur na dva roky. Druhým nástrojom je príspevok v sume najviac 3 700 eur na štyri mesiace na zamestnanca, aj na jeho mentora.

V tomto prípade je príspevok určený na zamestnanie znevýhodneného uchádzača o prácu a nezamestnaného vo veku do 30 rokov. Tretím typom pomoci je príspevok na prijatie do zamestnania znevýhodneného uchádzača v sume najviac 3 300 eur, pričom musí ísť o pracovný pomer na neurčitý čas trvajúci najmenej deväť mesiacov.

Ako upresnil generálny riaditeľ ústredia práce Karol Zimmer, projekt sa zameriava na znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie a absolventov stredných a vysokých škôl. „Chceme pomôcť aj so zaškolením, zamestnávatelia často vravia, že náklady na vstup zamestnanca do pracovného procesu sú veľmi veľké," povedal.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie