• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Krajniak chce pomôcť zamestnávateľom a SZČO, navrhne odklad splatnosti sociálnych odvodov

Krajniak chce pomôcť zamestnávateľom a SZČO, navrhne odklad splatnosti sociálnych odvodov

Situácia na trhu práce podľa ministra Krajniaka odzrkadľuje nepriaznivý vývoj pandemickej situácie.

14.12.2020 (Webnoviny.sk) - Minister práce sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak predloží na rokovanie vlády návrh na odloženie splatnosti odvodov do Sociálnej poisťovne až do 30. júna 2021.

Poistné za päť mesiacov

Šéf rezortu tým chce pomôcť zamestnávateľom a samostatne zárobkovo činným osobám, ktorým výrazne klesli príjmy oproti minulému roku. Informovala o tom hovorkyňa ministra práce Eva Rovenská.

Predĺženie termínu odloženia odvodov do 30. júna 2021 sa bude týkať poistného, ktorého splatnosť mali poistenci odloženú za marec, máj, jún a júl tohto roka v čase prvej vlny pandémie koronavírusu.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Rovnako sa odloženie termínu splatnosti odvodov bude týkať poistného za december tohto roka, ktoré bude splatné do 30. júna 2021.

Nepriaznivý vývoj pandemickej situácie

Situácia na trhu práce podľa ministra Krajniaka odzrkadľuje nepriaznivý vývoj pandemickej situácie. Znižuje sa tým schopnosť poistencov splácať odložené odvody a s tým súvisiace obavy o možnosť čerpania financií z Prvej pomoci plus.

"Preto chceme pomôcť zamestnávateľom a živnostníkom, aby sme ich odľahčili, a zároveň ich uistili, že budú môcť aj naďalej čerpať príspevky z Prvej pomoci plus,“ uviedol minister Krajniak.

Príspevky z Prvej pomoci plus môžu čerpať žiadatelia, ktorí nemajú zaplatené odložené poistné do Sociálnej poisťovne, ale majú dohodnutý splátkový kalendár so Sociálnou poisťovňou. Platenie dlžných súm poistného počas splácania podľa dohodnutého splátkového kalendára je oslobodené od úrokov.

Viac o téme: Koronavírus

SZČO nebudú vracať nemocenské dávky, ak odložené sociálne odvody nezaplatia do konca roka

Slováci budú mať v novom roku menej povinností, umožní to novela zákona o sociálnom poistení

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie