• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Kotlebova ĽSNS chce žalovať mesto Trenčín, primátor Rybníček jej zakázal zhromaždenie

Kotlebova ĽSNS chce žalovať mesto Trenčín, primátor Rybníček jej zakázal zhromaždenie

Mesto Trenčín vydalo rozhodnutie, ktorým zakazuje verejné zhromaždenie Ľudovej strany Naše Slovensko.

23.9.2019 (Webnoviny.sk) - Mesto Trenčín zakázalo zhromaždenie Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) protizákonne a strana Mariana Kotlebu to chce dokázať aj na súde. Pre agentúru SITA to povedal podpredseda ĽSNS a poslanec Národnej rady SR Martin Beluský.

Stopka pre zhromaždenie

Dodal, že strana zváži aj trestné oznámenie za zneužitie právomoci verejného činiteľa. "Ľudová strana Naše Slovensko je legitímnou a legálnou politickou stranou, čo potvrdil aj Najvyšší súd Slovenskej republiky," povedal Beluský.

Primátor Trenčína Richard Rybníček zakázal ĽSNS zhromaždenie plánované na 17. októbra na Mierovom námestí v Trenčíne, ktoré strana zvolala za účelom „predstavenia skutočnej pravdy o činnosti politickej strany Kotleba - ĽSNS".

Zákon o zhromažďovacom práve

Mesto Trenčín podľa primátora Rybníčka zakázalo akciu Kotlebovej strany, lebo účel zhromaždenia bol v rozpore so zákonom o zhromažďovacom práve.


Ďalším dôvodom je právoplatné odsúdenie jedného z popredných predstaviteľov ĽSNS Milana Mazureka za úmyselný trestný čin. Najvyšší súd ho 3. septembra 2019 odsúdil za hanobenie národa, rasy a presvedčenia z dôvodu jeho verejných verbálnych vyjadrení a prezentácie názorov voči rómskej komunite.



„Správny orgán upozorňuje na to, že politická strana Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko ani jej hlavní predstavitelia vyjadrenia Milana Mazureka, ktoré boli predmetom trestného konania nespochybnili, ani sa od nich nedištancovali. Práve naopak, predstavitelia tejto politickej strany vyjadrili Milanovi Mazurekovi podporu," píše sa v rozhodnutí. Mesto odôvodnilo svoje rozhodnutie aj úctou voči židovskej komunite.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie