• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Koronavírus vplýva aj na firmu Apple, v Číne klesá dopyt po iPhonoch

Koronavírus vplýva aj na firmu Apple, v Číne klesá dopyt po iPhonoch

Dopyt po iPhonoch v Číne v dôsledku opatrení proti šíreniu koronavírusu klesá, na ostatných trhoch zostáva podľa Apple silný a v súlade s očakávaniami firmy.

18.2.2020 (Webnoviny.sk) - Spoločnosť Apple nesplní svoj finančný plán pre svoj druhý účtovný kvartál, ktorý sa končí k 30. marcu. Dôvodom je vírusová epidémia, ktorá firmu prinútila obmedziť výrobu v Číne. Spoločnosť v pondelok uviedla, že všetky jej čínske výrobné prevádzky sa nachádzajú mimo provincie Chu-pej, ktorá je epicentrom nákazy. Všetky dotknuté závody už podľa firmy obnovujú činnosť, výroba sa ale rozbieha iba pomaly.

Dopyt po iPhonoch v Číne klesá aj vzhľadom na to, že veľká časť zo 42 čínskych obchodov Apple je zatvorená alebo funguje iba v obmedzenom režime. Čína je pre Apple tretím najväčším trhom podľa počtu predaných iPhonov po USA a Európe. Mimo Číny zostáva dopyt podľa firmy silný a v súlade s očakávaniami.

Apple koncom januára informoval, že svoj zisk v druhom účtovnom kvartáli očakáva v sume 63 až 67 mld. USD. Aktualizovaný odhad firma nezverejnila vzhľadom na tom, že situácia sa stále vyvíja. Presnejšie informácie k finančnému výhľadu plánuje zverejniť v apríli.

Počet obetí nového koronavírusu v pevninskej Číne stúpol na 1 868 a celkový počet potvrdených prípadov nákazy v krajine dosiahol 72 436. Ochoreniu v utorok podľahol aj riaditeľ nemocnice v meste Wu-chan, ktoré je epicentrom nákazy. Čínske úrady sa snažia upokojiť situáciu tvrdením, že u väčšiny nakazených vírus spôsobil len mierne ochorenie. Od začiatku tohto mesiaca tiež údajne klesá počet nových prípadov. (1 EUR = 1,0835 USD)

Viac k téme: koronavírus

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie